Kahraman TV

Kahramanmaraş'a Önemli Yatırım: Türkiye'de 5 Tane Bulunuyor

KAHRAMANMARAŞ

Türkiye'de sadece 4 tane bulunan Tesis Projesi'nin 5'incisi artık Kahramanmaraş'ta olacak.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Elektrik Mühendisleri Odasını ziyaret ederek Kahramanmaraş adına yeni bir yatırıma imza attı.

Türkiye'de sadece 4 tane bulunan EKAT Merkezi'nin 5.'si Kahramanmaraş'a açılacak.

Yatırım hakkında AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç sosyal medyada:

"EKAT merkezleri halen Türkiye'de 4 merkezde bulunup 5. sini Kahramanmaraşımıza açıyoruz."

"Elektrik Mühendisleri Odamızı ziyaret ederek; 7 Ekim'de ihaleye çıkılan EKAT merkezimizin şehrimize, bölgemize ve meslek mensuplarına hayırlı olsun dileklerimizi ilettik." ifadelerine yer verdi.

EKAT NE DEMEK?

EKAT: Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi.

Yasal Dayanak: Kuvvetli akım tesislerinde yüksek gerilim altında ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş olan kurum ve kuruluşlar tarafından bu amaçla açılmış olan eğitim kurslarını bitirerek "Kuvvetli Akım Tesisleri'nde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi" alan elektrikle ilgili fen adamları çalışma yapabilir. (Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği Madde 60)

EKAT EĞİTİMİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TEDAŞ Genel Müdürlüğü Gelişim Yönetimi Daire Başkanlığına, EKAT (Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi) Eğitimi talebinizi belirten bir yazının Şirketiniz tarafından posta yolu ile Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Sadece kurumsal başvuru yapılabilir. Bireysel başvurular kabul edilmeyecektir.

EKAT EĞİTİMİ BAŞVURU ŞARTLARI

EKAT (Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi eğitimi alacak personelin bir şirkette çalışıyor olması ve Aşağıda yer alan mezuniyet alanlarından/dallarından herhangi birinden diploma veya ustalık belgesi olması gerekmektedir.

KATILIMCILARDAN İSTENEN BİLGİ VE BELGELER

1- T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisi

2- Resmi sağlık kuruluşundan, işyeri hekiminden veya O.S.G.B'lerden son 6 ay içerisinde alınmış kanaat ve sonuç kısmında "Çok Tehlikeli Sınıfta Yer alan Elektrik Dağıtım Şebeke ve Tesislerinde, Yüksekte, Arıza Bakım Onarım işinde bedenen ve ruhen çalışmaya elverişlidir." İbaresi yer alan Sağlık Raporu. (Raporun aslı)

3- Kan Grubunu belgeleyen herhangi bir resmi belge fotokopisi

4- SGK İşe Giriş Bildirgesi, Emekli sandığına bağlı çalışanlar için iş yerinden resmi yazı veya kurum kimlik kartı fotokopisi

5- İş yerinin açık adresi, Vergi Dairesinin Adı, Vergi Numarası, e-fatura kapsamındaki iş yerleri için kep veya e-posta adresi

6- Eğitim ücretinin yatırıldığına dair dekont

7- Aşağıdaki Tahsil Durumlarını Belirten Bölümlerden/Dallardan herhangi birinden alınmış olan diploma/ustalık belgesinin fotokopisi* veya e-devlet** çıktısı

* Kursiyer, belgenin fotokopisinin aslına uygunluğunun kontrolü için belgenin aslı, belgenin alındığı okuldan/üniversiteden onaylı sureti veya noter onaylı suretlerinden herhangi biri mutlaka yanında getirecektir. Aksi durumda katılımcı eğitime başlatılmayacaktır. e-devlet üzerinden alınan belgelerde belgenin aslı istenmeyecektir.

** Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanına ait tüm dalların eğitim katılım koşullarını karşılamaması nedeniyle e-devlet sistemi üzerinden alınan belgelerin kabul edilebilmesi için mutlaka "dal" kısmı belirtilmiş olmalıdır
Ustalık Belgesi

1. Elektrik

2. Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü

3. Yüksek Gerilim Sistemleri

Endüstri Meslek Lisesi

1. Elektrik

2. Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü

3. Yüksek Gerilim Sistemleri

4. Endüstriyel Bakım Onarım

5. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri

Meslek Yüksekokulu

1. Elektrik

2. Elektrik Enerjisi üretim, iletim, dağıtım

3. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi

4. Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi

5. Yüksek Gerilim Sistemleri

6. Elektrik ve Enerji

ÖNEMLİ: Yukarıda istenilen belgeler eğitimin başlangıç tarihinden önce ... Eğitim ve Sertifikasyon Merkezine elden, posta veya kargo yolu ile mutlaka ulaştırılmış olmalıdır. Belgeleri zamanında gönderilmemiş, eksik ya da uygun olmayan kursiyerler eğitime alınmayacaklardır.

1- İş yerinin açık adresi, Ticaret Sicil Numarası, Vergi Dairesinin Adı, Vergi Numarası

2- Eğitim ücretinin yatırıldığına dair dekont eğitim tarihinden önce Eğitim Merkezimize gönderilecektir.

*Belirtilen bölümler harici katılım kabul edilmemektedir.

*Kurs bitirme belgesi,usta öğretici belgesi veya işyeri açma belgesi kabul edilmemektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.