Kahraman TV

Kahramanmaraş 11 Ayın Sultanına Veda Etti: İşte Bayram Namazı Saati

KAHRAMANMARAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl korona tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak camilerde bayram namazı kılınabileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş 11 Ayın Sultanı Ramazana veda etti. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma tedbiri kararının ardından bayram namazının kılınıp kılınmyacağı merak konusu oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınacağını ifade ederek, “Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız. Kardeşlerimizin titizlikle tedbirlere uyarak, kimseye zarar vermeden kısa zaman içerisinde bayram namazını kılıp evlerine dönmelerini buradan tavsiye ediyorum” dedi.

"HERHANGİ BİR SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Erbaş, katıldığı bir televizyon programında Kovid-19 tedbirleri kapsamında bayram namazının kılınıp kılınmayacağının sorulması üzerine, şu cevabı verdi:"Bayram namazı da cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibarıyla düşünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa."

Alınan kararın ardından Kahramanmaraş'ta bayram namazı kılınacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan'a özel sitesinde yer alan duyuruya göre, Kahramanmaraş'ta bayram namazı 05.56'da kılınacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.