Kahraman TV

Kahraman TV Nabız Yokladı: İstanbul Sözleşmesi'ni Kahramanmaraşlılara Sorduk

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV ekibi olarak bu hafta gündemin konusu olan İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması hakkında düşüncelerini Kahramanmaraşlılara sorduk.

Resmi Gazete'de 20 Mart Cumartesi günü yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

İstanbul Sözleşmesi'nin içeriğini ve sözleşmenin feshi kararını vatandaşlara soran Kahraman TV ekibi, birbirinden farklı yanıtlar aldı.

Bazı vatandaşlar sözleşmeye dair fikri yokken, bazı vatandaşlar ise alınan kararın doğru olduğunu savundu.

Sözleşmenin dinen uygun olmadığını belirten vatandaş, " İstanbul Sözleşmesi ülkemizde aile birliğinin bitmesi demektir. Bizim dinimiz açısından, örf ve adetlerimiz açısından uymayan bir yasa." dedi.

"NEDEN KALDIRILDIĞINA ANLAM VEREMEDİM"

Sözleşmenin kaldırılmasını doğru bulanlar kadar, alınan kararın yanlış olduğunu savunan bazı Kahramanmaraşlı vatandaşlar da tepki gösterdi.

Şehirdeki kadınların büyük bir kısmı alınan kararın yanlış olduğunu belirtirken, şiddet ve cinayet olaylarının daha da artacağı konusunda endişeler de dile getirildi.

İstanbul Sözleşmesi'nin bir çok kadının hayatını kurtaracak bir sözleşme olduğunu belirten genç bir vatandaş ise, "Neden bunu iptal ettiler hiçbir şekilde anlayamadım. Anlam da veremedim. Umarım kadınlarımız daha fazla ölmez." ifadelerini kullandı.

ARTIK KADINA, ÇOCUĞA, HAYVANA ŞİDDET BİTSİN İSTİYORUZ

İstanbul sözleşmesinin sınırlandırılmaması gerektiğini savunan bir başka vatandaş ise, "Son zamanlarda gündemde olduğunu biliyorum. Artık kadına, çocuğa, hayvana şiddet bitsin istiyoruz. Sadece sözleşme ile daraltmak yanlış olur. Aslında insanın kafasında bitsin. Yani bir sözleşme, kağıt parçası parçasıyla değil." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.