Kahraman TV

İYİ Parti Kahramanmaraş'tan Mahir Ünal'a Tepki: Oturduğunuz Koltuk Cumhuriyetin!

KAHRAMANMARAŞ

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın geçtiğimiz günlerde gündem olan ve sonrasında istifasıyla sonuçlanan ‘Cumhuriyet’ çıkışıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın geçtiğimiz günlerde gündem olan ve sonrasında istifasıyla sonuçlanan ‘Cumhuriyet’ çıkışıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi:

İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANLIĞINDAN KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

Gün geçmiyor ki Kahramanmaraş’ımızın değerli milletvekilleri şehrimizi yüceltmek, güçlendirmek, tanıtmak, sorunlarını gidermek, halkıyla hemhal olmak yerine kendi kişisel menfaat ve değer yargılarıyla gündeme gelmesinler.

Şehrimizin temsili için seçilen ve meclise gönderilen bu milletvekillerinden kendilerine verilen görevleri yerlerine getirilmesi beklenirken, Sayın Mahir Ünal Kahramanmaraş Kitap Fuarı’ndaki konuşmasında Cumhuriyet değerlerimizi zedeleyici cümleleri tane tane dile getirmiş bununla da yetinmeyip en son yaptığı kamuoyu duyurusunda bu açıklamayı sonuna kadar savunmuştur. İçerisinden çıktığı, seçildiği, milletin iradesini eline aldığı, milletine, vatandaşına, esnafına, bakkalına, öğretmenine, hemşerisine, edesine akıl vermeye devam etmektedir. Söz konusu olan birikim ve değer yargılarımızın Cumhuriyet yönetim anlayışı tarafından yıkılmış gibi gösterilerek Cumhuriyetin toplumumuza zararlar verdiğini göstermeye çalışmaktır.

Sayın Mahir Ünal; Yüce Türk Milleti verdiği şerefli mücadeleyle vatanını kurtarmayı ve kendisine bir devlet kurmayı başarmıştır. Kahramanlık bu aziz milletin damarlarında her zaman bakidir. Türk milleti binlerce yıldır diliyle, kültürüyle var olmuştur ve bu çizgi ilelebettir. Milletin varlığı her şeyden önce diline ve kültürüne bağlıdır. O kadar Türkçe kitapların içerisinde, o kadar üretilmiş Türkçe fikirlerin içerisinde tane tane, bastıra bastıra ve iç çeke çeke, Cumhuriyet değerlerini eleştiriyorsunuz. Yapılan açıklamanın o kadar yazar ve şairin gözlerinin içine baka baka hakaret olabileceğini düşünmediniz mi ? Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan itirazları “Aklını başına al” diyenleri “Açık hakaret düşmanlık ve nefret içeren ifadeler” kullandılar diye nitelendirmektesiniz. Devletin ve milletin yapı taşı olan ortak değerleri savunmak neden hakaret olarak algılansın ki? Bu millet size verdiklerini almasını bilecek kadar kudretli ve yücedir. Unutmayınız ki bulunduğunuz koltuk Yüce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletvekilliği koltuğudur. Unutmayınız ki özgür ve hür konuşabiliyorsanız bu Kurtuluş Savaşın’da her karış toprağı bu milletin kanıyla sulanarak kurulmuş Türkiye Cumhuriyetinin sayesindedir.

Eğer; eleştirmen, köşe yazarı, tarih bilimci, tarihçi, edebiyatçı, gazeteci veya düşünür olarak özgür ifadelerle Cumhuriyeti eleştirmek, yanlışları üzerine konuşmak istiyorsanız –ki bu bir Cumhuriyet kazanımıdır- işte meydan, birazcık yüreğiniz varsa milletvekilliğinden istifa ederek İngilizce, Almanca, Moğolca ve Çince düşünür, istediğimiz dilde anlatabilirsiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda dile getirdiği şu düşünceleri size hatırlatmak isteriz, “Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.