Kahraman TV

İşte Kahramanmaraş'taki Okullarda Son Durum

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta eğitim ve öğretimin devam ettiği okullarda korona virüs nedeniyle 156 sınıf’ta 3 bin 579 öğrencinin karantinaya alındığı bildirildi.

Yaklaşık 1 aylık süreçte kentte, 662 öğrenci ve 194 öğretmenin korona virüse yakalandığı belirtildi. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, okullardaki korona virüs vakalarıyla ilgili bilgi verdi.

Manşet gazetesine değerlendirmede bulunan Kahraman, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“6 Eylül 2021 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın kararlı duruşu ve sahada bizim aldığımız tedbirlerle eğitimimizi yüz yüze ve tam gün olarak başlatmış bulunmaktayız. Tabii bu süreç içerisinde okullarda vakaların artması, sınıfların kapanması, okulların karantinaya alınması, sınıfların karantinaya alınması, öğrencilerin durumları, öğretmenlerin PCR testleri gibi değişik konular ister istemez gündeme geldi. Çok şükür bu konuda öğretmenlerimizin karşılıklı anlayışları ve okul idarelerinin tutumları neticesinde bir problem olmadan süreç atlatılmış oldu. An itibariyle de şu anda önümüzde problem olarak durmakta olan 1 sınıfta 2. vaka çıktığında sınıfların karantinaya alınma durumları. Bugün itibariyle il genelimizde toplam 156 tane sınıf karantinaya alınmış durumda. Pozitif öğrencimizin sayımız 662 pozitif öğretmenimizin sayısı da 194. Bu 156 tane karantinaya alınan sınıftaki öğrencilerin toplam sayısı ise 3 bin 579.

Bu sayıda doğal olarak ilçelerimizdeki nüfus ve öğrenci sayısıyla orantılı olarak değişmekte. Bu sayıları gün gün almakta ve alınması gereken tedbir varsa okul idarelerimizle ve diğer ilgili, ilişkili kurumlarımızla tedbirlerimizi almaktayız.” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.