Kahraman TV

İstanbul'a Gitmenize Gerek Yok Aynı İşlemler Kahramanmaraş'ta Yapılıyor

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta açıldığı günden bugüne hem Kahramanmaraş’ın hem de çevre illerin sağlık yükünü karşılayan Sular Akademi Hastanesi son teknoloji cihazlarıyla vatandaşa hizmet veriyor.

Sular Akademi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Akif Serhat Balcıoğlu Kalp Sağlığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pandemi döneminde dahi dünyadaki en sık ölüm nedenlerinin kalp hastalıklarıyla ilgili olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Balcıoğlu, ”Kalp sağlığı çok önemli. Pandemi döneminde bile hala dünyadaki en sık ölüm nedenleri Kardiyovasküler hastalıklar ve bunların içinde en önemlisi kalp krizidir.”dedi.

OTUZLU YAŞLARDA BİLE KARŞILAŞILIYOR

Kalp krizi yaş oranına dikkat çeken Balcıoğlu, “Artık otuzlu kırklı yaşlardan itibaren ciddi kalp damar hastalıkları ölümleri ile karşılaşabiliyoruz. Bunların başında en önemlisi ailedeki genetik yatkınlık, yüksek tansiyon, diyabet, şeker hastalığı, kolesterol, sigara ve Kahramanmaraş’ta diğer tütün tüketimi çok sık olarak kalp krizine yatkınlık oluşturabiliyor.” ifadesini kullandı.

K.MARAŞ YÖRESİ BESLENME ŞEKLİ KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

Kalp sağlığı açısından hastanın üzerine düşen görevlerin olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Diyet ve sağlıklı beslenme oldukça önemli. Özellikle Kahramanmaraş yöresinde maalesef yeme alışkanlıkları kalp krizlerini ve kalp hastalıklarını tetikleyici özellikte. Biz Akdeniz Diyeti öneriyoruz. Bunda neler var; özellikle zeytinyağlı tüketilen yemekler olmalı. Katı yağ, kızartma ve margarin gibi yağların kullanılmadığı yemekler öneriyoruz. Haftada 2-3 defa kızartılmış balık tüketimi, salata ve sebze ağırlıklı yiyecekler tüketilmeli. Et olarak ise yağsız et ve tavuk etinin yağsız kısmı tüketilmesini öneriyoruz. Gün de 7 Bin 500 adım kuralını uygulamalıyız ve düzenli fiziksel egzersizler yapmalıyız.

İSTANBUL VE ANKARA’DA YAPILAN TÜM İŞLEMLER YAPILIYOR

40 yaşından itibaren herkesin ister kadın olsun ister erkek iki yılda bir mutlaka bir kardiyoloji hekimine görmesi gerekmekte. 50 yaşından itibaren ise herkesin yılda bir defa kardiyoloji hekimi ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Eğer bunlar yapılmazsa hasta acil serviste veya yoğun bakımda anjiyo bölümünde karşımıza gelebiliyor.

Sular Akademi hastanesi gerçekten Kahramanmaraş için bir şans. Kardiyoloji alanında Her türlü kalp krizi müdahaleleri yapabiliyoruz. Damarların tıkanıklarının tedavilerini, ritim bozuklukları. Kalıcı kalp pili dediğimiz cihazların yerleştirilmesi yapabiliyoruz. İstanbul ve Ankara’da yapılan tüm işlemleri hastanemizde gerçekleştirebiliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.