Kahraman TV

İSKUR Depremden Etkilenen Çalışanlarını Yalnız Bırakmadı!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın her alanda dünyaya açılarak adını duyuran firması İSKUR, Asrın Felaketinin ardından çalışanlarını yalnız bırakmadı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Birçok kişi depremlerden maddi ve manevi olumsuz etkilendi. Evlerini kaybeden vatandaşların zor durumda kaldığı günlerde İSKUR elini taşını altına koyarak, bünyesinde çalışan ve evlerini yitiren personellerine desteği esirgemedi.

Bin Kişi Kapasiteli Geçici Barınma Merkezi Çalışanlara Yuva Oldu

Depremde evi yıkılmış, ağır hasarlı ve kullanılamaz halde olan ihtiyaç sahibi çalışanlar ve aileleri için mülkiyeti şirkete ait olan bin kişi kapasiteli 40 dönüm arazi üzerine tüm giderleri İSKUR tarafından karşılanan geçici barınma merkezi oluşturuldu. Arazi üzerinde oluşturulan barınma merkezinde 110 adet prefabrik ev, 28 adet konteyner ve 1 adet sosyal yaşam merkezi bulunurken, çalışanlar ve aileleri burada temel ihtiyaçlarını ve barınma ihtiyaçlarını gideriyor. Takdir toplayan bu projenin altına imzasını atan İSKUR, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Hem şehrimizin bir an önce deprem öncesinde geri dönmesi için hem de devletimizin üzerinden bir nebze de olsa yükünü hafifletebilmek amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik. Biz İSKUR olarak inanıyoruz ki her zamankinden daha inançlı ve kararlı olarak yine yeniden Türkiye'nin üreten gücü olmaya, bölgemize ve ülkemize faydalı olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.