Kahraman TV

İnsansız Hava Aracı ANKA Kahramanmaraş'ta Üretilecek!

KAHRAMANMARAŞ

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, EXPO 2023 Fuar Alanında gerçekleşen Kitap Fuarı açılış töreninde şehrin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, bir dizi ziyaret ve program için Kahramanmaraş'ı ziyaret etti. EXPO 2023 Fuar Alanında gerçekleşen Kitap Fuarı açılış konuşması yapan Kirişçi, şehrin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulunudu. 

Asrın felaketinin ardından toparlanma süreci yaşanan şehirde, ülkenin en önemli araçlarından biri olan ANKA İnsansız Hava Araçları'nın üretimi, Kahramanmaraş Havalimanı içerisinde başlayacak. Kirişçi: "Dünyaca, artık gökyüzünde bizim hava araçlarımızın uçtuğu ve bu yönüyle de bilinen bir şehir olacağız. Bu çok uzak değil, inşallah çok yakın bir zamanda gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Anka İnsansız Hava Aracı nedir?

Türk İnsansız Hava Aracı Anka, TAI Anka, TUSAŞ Anka ya da yaygın ismiyle Anka, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından geliştirilen insansız hava aracıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.