Kahraman TV

İdris Said Yazdı: "Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı İdris Said, "Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Rafadan Tayfa, TRT Çocukt'a yayına giren ve yaş fark etmeksizin aile fertlerinin tamamının severek seyrettiği, bizim mahallenin çocuklarını ya da bizim çocukluğumuzu anlatıyor diyebileceğimiz macera dolu bir çizgi filmdir.

Tayfa herkes tarafından aşırı beğeni ve takdirle seyredilince evvela Dehliz Macerası, takiben Göbeklitepe ve son olarak da 06 Ocak 2023’te Galaktik Tayfa olarak üçüncü kez beyaz perdede seyirciyle buluştu. Serinin ilk filmi Dehliz Macerası vizyona girdiğinde sektörün ticari yanını oluşturan kesim filmin iki milyon seyirci ile buluşmasını beklemiyordu. Fakat yerli bir animasyon olarak ilk bölümde iki milyon seyredilmesi: hem Tayfa’nın ne kadar “bizden” olduğunu hem de “bizi” anlatan bir film yapıldığında ilginin ne denli büyük olacağını ispatladı.

Dehliz Macerasından sonra Göbeklitepe’nin keşfinin akabinde filmin Göbeklitepe adıyla Göbeklitepe yılında yayınlanması da ayrıca yapım şirketinin başarısını ortaya koymuştu. En az Dehliz Macerası kadar ilgi gören ve gişe rekoru kıran ve beğenilen Göbeklitepe bölümü de baştan sona heyecan doluydu. Yıllar geçmiş olmasına rağmen her iki bölüm de ailelerin sürekli birlikte seyrettikleri filmler haline geldiler.

Filmin son serisi Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa filmi de yeni bir macera ve heyecan ile 6 Ocak 2023’te vizyona girdi. Daha ilk hafta sonu olmasına rağmen salonlar çocuklar, anneler ve babalar ile doluydu. Rafadan Tayfa vesilesiyle bol kahkaha, heyecan ve eğlenceli Ankara müzikleri ile aileler mutlu bir hafta sonunu birlikte ***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.