Kahraman TV

İdris Said Yazdı: Ölü Ozanlar Derneği

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı İdris Said, Ölü Ozanlar Derneği Filmini kaleme aldı.

İdris Said'in bu haftaki yazısı:

Carpe Diem….

1989 yılında gösterime giren film aynı adlı romandan(Nancy H.Kleinbaum) esinlerek beyaz perdeye aktarılmıştır. Film kendine has üslubuyla Akademik Senaryo Ödülüne layık görülmüştür.

Bu film henüz ortaçağ eğitim sisteminden kurtulamamış Welton Akademisindeki gençlerin; kendilerini çok yönlü tanıma hikâyesidir. Aynı zamanda tam anlamıyla Rehber diyebileceğimiz bir edebiyat öğretmeninin "duruş" öyküsüdür.

Bay Keating Welton Akademisi mezunudur, edebiyat öğretmeni olarak da aynı okulda edebiyat derslerine girecektir. Bay Keating akademide okurken bir öğrenci olarak okulun eğitim tarzından rahatsız olsa da elbette kurallara uymustur. Ama bir öğretmen olarak döndüğü okulunda artık eğitim sistemine mudahele edecektir.

Bu mücadele ile geçen film içerisinde felsefi, edebi, psikolojik tahlilleri bol ve zengin olan konular işlemiştir.

Eğitimci olarak Bay Keating her ferdin ayrı bir birey olduğunu, dolayısıyla ezberci zihniyetten kaçınılması gerektiğini savunur. Öğrencilerle ezber yöntemini değil sorgulama ve araştırma tekniği kullanarak müfredatı işler. Öğrencilere duygularını yok saymamalarını anlatır. Kendi yollarını kendilerinin çizmelerinin kendilerine başarıyı getireceği üzerinde durur.

Bu eğitim modelini de bir kavram olarak....

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.