Kahraman TV

İdris Said Yazdı: "Kasım'da Aşk Başkadır"

KAHRAMANMARAŞ

Köşe yazarı İdris Said, bugünkü yazısında "Kasım'da Aşk Başkadır" konusunu kaleme aldı.

Bu yazıyı Tual'in "Kasım" isimli şarkısı eşliğinde okumanız yazar tavsiyesidir.  Yazarın bir tavsiyesi daha: aşağıdaki hikayeyi okuduktan sonra lütfen kendinize vakit ayırıp bir iyilik yapın ve bu filmi yalnız ya da sevdiğinizle birlikte seyredin. Çünkü sokaklarda her yer sarıya boyanmışken sonbaharın da güzel bir mevsim olduğunu hatırlatan bu filmi dimağınızdan mahrum etmeyin.

SEVGİLİ AĞZA SAKIZ YAPILMAZDI

90'li yılların sonu ikibinli yılların başıydı. Keanu Reeves' in Keanu, Charlize Theron'un Charlize olduğu dönemlerdi. İktisadi buhrandaydik ama aşka dair umutlarımız hep zirvedeydi.

Aşk bizi hayata bağlayan yegane şeydi. O tarihlerde sevdiğine "sevdiğini söyleyebilme" cesaretini toplamak için günler belki haftalar gerekti. Sevdiğinize ait bir fotoğrafı elde etmek Indiana Johnsen hazineleri ele geçirmesinden daha büyük bir başarı ve hazdı. Hele sevgilinin gül cemalini görmek için belki günlerce beklemek. Aşk'ın ciddiyeti sevgiliye verilen büyük kıymetten gelirdi.

Sevgili ağza sakız yapılmazdı. Yoktu cep telefonu, WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram…Bir mektup ile bir aylık sözler üç beş cümle ile sevgiliye iletilirdi. Vallahi hayat daha güzeldi.

Çünkü Aşk denen şey, her haliyle mevcuttu ve hakikatti… Henüz teşhirlere kurban edilmemişti. Dünyanın neresinde olursa olsun aşk sadece kalpten sevdiğini sevmekti…

işte tam da böyle bir dönemde, ikibin bir yılında gösterime girmişti Kasım'da Aşk Başkadır. Altmışlı yıllara ait bir hikâyenin milenyum uzantisi idi.  Zengin çocuk(Keanu) kendini para ve şöhret yönünden tatmin etmişti lakin ruhu ulvi hazları henüz tatmadigindan Aşk'ın kutsallığını idrak edememiş, gönlü deryalara dalmamıştı.

SEVGİ NEY?...

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.