Kahraman TV

İdris Said'in Gözünden "Aşk ile Yoldaş" Oyunu

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV köşe yazarlarından İdris Said, Yunus Emre konulu "Aşk ile Yoldaş" isimli tiyatro oyunu hakkında izlenmini aktardı.

II. Uluslararası Kahramanmaraş şiir ve edebiyat günleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde Yunus Emre konulu "Aşk ile Yoldaş" isimli temsili gösteri yapıldı.

Tiyatro oyununun metin yazarı Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan'dır. Şiir yazarlığı ustalığı yanında bu tiyatro oynu ile senaryoda da yetkinliğini ortaya koyan Kılıçarslan'ın nice güzel ve faideli edebi eserler vereceği ortada.

Aşk ile Yoldaş; Yunus Emre'nin Kend'özünü tanıyıp, bu idrak ile yanarak hakikati bizatihi yaşamak için çıktığı yolculuğu anlatır. Metnin ayaklarının yere sağlam basmasının ana vesilelerinin başında; yazar Kılıçarslan'ın Hacı Bayram Veli, Taptuk Emre, Yunus Emre gibi büyük Anadolu erenlerinin manevi hayata nüfuz ettiği Ankara'da yetişmesindedir.

Büyük bir özenle ve gayretle hazırlanıldığı aşikar olan oyunun oyuncularını ayakta alkışlıyorum. Büyükşehir belediyesinin 2020 yılında kurduğu "Sahne Maraş" ekibinin oyuncularının tamamen K.maraş'ta ikamet ediyor olması ayrı bir heyecan konusuydu benim için. Zira bundan sonraki süreçte kaliteli ve bol oyun seyredeceğimiz kanaatindeyim.

Oyuna getirebileceğim tek eleştiri ise: Yunus Emre ve Molla Kasım karakterlerinin uygun karakterdeki kişilere dağıtılmamış olmasıydı. Fıtrat ve görünüş itibariyle iki oyuncunun karakterleri değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine de yönetmen Betül Alganatay'ı tebrik ediyoruz. Cahil cesaretimizin affolunacagi inancıyla… bundan sonra K.maraş Büyükşehir Belediyesinin temsil grubu "Sahne Maraş'tan" daha çok oyun bekliyoruz. Tiyatro ile kalınız…

Yorumlar (1)

Osman Utkan 3 Yıl Önce

Bu hayatta Yunus gibi dost gerek.. Saf samimi ve şiirsel.. Diline sağlık..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.