Kahraman TV

Habibe Öçal’dan Maraş Milli Mücadelesinde Bayrak Olayı Mesajı

KAHRAMANMARAŞ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 28 Kasım 1919’da kaledeki Fransız bayrağının indirilerek Türk bayrağının dalgalandırılmasının 100. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Öçal mesajında; “28 Kasım 1919 Cuma günü yatağından kalkan Maraşlılar, asırlardan beri Kale burcunda dalgalanan şanlı bayrağımızı görememişlerdir. Bunun üzerinde celallenen Maraşlılar, Cuma ezanı okunmasıyla "Bayraksız namaz kılınmaz" diye bağırarak topluca kaleye hücum etmişlerdir. İndirilen Şanlı Bayrağımızı yeniden Kale burçlarına dikmişler ve Cuma namazını orada eda etmişlerdir.

Kahraman Maraş Halkı, 100 yıl önce bugün emsali görülmemiş bir direniş destanı yazmıştır. Kutsiyetinin ayaklar altına alınmasına, bayrağının indirilmesine, hürriyetinin kısıtlanmasına asla müsamaha göstermemiştir.

Bu yönüyle Maraş, fedakârlığın, hürriyetçiliğin, bayrak ve millet sevgisinin, kahramanlığın timsalidir.

Bir asır önce olduğu gibi bugün de, vatanın kuşatılmasına, karanlığa gömülmesine İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in; “Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” dizelerindeki inanış ile cevap vereceğinden hiç şüphe yoktur.

Ecdadımızın destanlaşan mücadelesini özetleyen Aşıklıoğlu Hüseyin’in, “Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz!” sözü sonsuza kadar parlayan ufkumuz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin aziz kahramanları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla yâd ediyor, rahmet ve gururla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.