Kahraman TV

Güngör: "Kahramanmaraş Kadim Bir Şehir"

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ta Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Güngör, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çok değerli hemşehrilerim Sayın Cumhurbaskanımızın prensip ve takdirleri, kahraman hemserilerimin teveccühü ile üstlendigimiz bu ulvi görevde iki buçuk yılı geride bıraktık ve bütün gayretimiz şehrimiz ve hemşehrilerimiz oldu.

Göreve geldiğimizde belediyemizin gelir ve gider dengesini kurduk. Teşkilatımızı gözden geçirdik, bütün ihtiyaçlarımızı milletvekillerimiz, teşkilatimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla ortak olarak belirledik.

Önümüze koyduğumuz ihtiyaçların daha önceliğini ortaya koyduk. Tüm dünyayi etkileyen ve ülkemizi de etkileyen 2 yıllık bir pandemi süreci ile karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla hem önümüzü görme, hem gider gelir dengemizi sağlama açısından 2 yılda toplam 300 milyona yakın bir yatırım yapabildik ama aldığımız bu tedbirler sayesinde bu yıl yatırımı 700 milyona çıkarttık.

Bütün kırsal alanlarımızın yolunu suyunu hallettik ve dedik ki 2 yıllık önceliğimiz su, yol ve daha sonra diğer yatırımlarımıza daha fazla zaman ayıracağımızı söyledik.

"Kahramanmaraş Kadim Bir Şehir"

Hem kültürel mirası hem doğal mirasıyla Kahramanmaraş kadim bir şehir. Kurtuluşun başkenti, edebiyatın başkenti, dondurmanın başkenti, dolayısıyla Kahramanmaraşımızın bu potansiyelini ortaya çıkarmak için ekip olarak gece gündüz çalıştık.

Sayın Cumhurbaşkanımızin liderliğinde, partimizin ilkesi çerçevesinde önümüze bir yol haritası koyduk. Dedik ki Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi kalkınma yerelde başlar ve şehrimizin bütün ihtiyaçlarını bir öncelik daha ileride, birer birer yerine getirmeye gayret ediyoruz.

Değerli hemşehrilerim 10 yıldan bu yana süren Tekke kentsel dönüşümle ilgili sürecimiz hızla devam ediyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Çevre Şehircilik Bakanımıza huzurlarınızda yürekten teşekkur ediyorum.

Tekke kentsel dönüşüm için rezerv konutlarımız şu an bitmek üzere. Önümüzdeki 3. ayda bitecek ama bununla beraber özellikle 100 konutluk belediyemizin yapmış olduğu hak sahiplerine teslim ediliyor. Bu yıl sonu itibariyle inşallah biraz önce sayın bakanımızla tekrar görüştüm, Tekke'de de konutlarımız yükselmiş olacak ve şehrimizin tarihi, turistik yerlerinin alt yapısını güçlendirmeye devam ediyoruz.

Ilıca bizim bir değerimiz. Biz Ilıcamızın yolunu oradaki otel sorununu hallediyoruz. Değerli hemşehrilerim, Önsen bölgemiz yeni yerleşim alanımız. Burada bir köprü beklentisi vardı, evet burada 60 bin nufusumuz yaşıyor, şu anda da onların bir o kadar şehirde yakınları var. Biz o köprüyü başlattık. Size söz veriyorum dedim, müteahhit firmayı da çağırmıştık. Yıl sonu üzerinden geçilecek, şu an yüzde elliye geldi. Yıl sonu Önsen Köprüsü üzerinden inşallah geçilmis olacak ve şehrimizin markası olacak.

Valilik meydanı ile ilgili sürecimiz Çevre Şehircilik Bakanlığımızla ortaklaşa devam ediyor. Bu şehre şehrimize yakışır bir meydanı da inşallah kazandırmış olacağız.

Kapalı çarşımızı tarihi dokusuna uygun olarak restore ediyoruz. tabi bugün bu kısa süre içerisinde bütün her şeyi anlatmak mümkün değil. Benden sonra da konuşmacılarımız var. Onların vaktini almamak için hepinize tekrar saygı ve muhabbetler sunuyorum. Kahramanmaraş'ı seviyorum, Maraşlılığımla övünüyorum. Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum, Allaha emanet olun."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.