Kahraman TV

Gökben Güngör Yazdı: "Eril Ve Dişil Enerjinin Yaşamımızdaki Önemi"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Gökben Güngör, "Eril Ve Dişil Enerjinin Yaşamımızdaki Önemi" adlı bir yazı kaleme aldı.

Bizler kadın veya erkek olarak dünyaya gelsek de her birimizin içinde dişil ve eril enerji aynı anda bulunur. Önemli olan tarafı ise bu iki enerjinin oranının ruh halimizi ve bunun karşılığı olarak da davranışlarımızı belirleyici olmasıdır.

Eril ve dişil enerji varoluşumuzun bir parçasıdır. Eril ve dişil dengesizliğinde roller değişir. Kadında cinsiyet problemleri, erkekte güçsüz hissetme baş gösterir.

Eril hareketli dişil durağandır. Eril veren dişil alandır.

Öncelikle kısaca eril ve dişil enerjinin özelliklerinden bahsedelim.

Dişil enerji, durağan, kabulde olan, güdülen ve buna izin veren taraftır. Yumuşak ve alıcı olandır.

Dişil enerjide bütünsel bir kavrayış vardır. Hesap yapmadan yaşamı olduğu gibi kabul eder ve eril enerjiye göre daha edilgen yapıdadır. Bu bakımdan da kolaylıkla uyum sağlayabilir. Duyguların ve sezgilerin yansıması olarak karşımıza çıkar. Büyük oranda sağ beyni etkiler dolayısıyla yaratıcı taraftır.

İnsanın en bilge ve derin tarafı olan dişil enerji izler ve gözlem yapar. İnsanın yaratıcı yönünü temsil ettiği için de sanatın, estetiğin ve tutkuların kaynağıdır. Sevgi odaklıdır. Bu nedenle her durum karşısında şefkatli ve merhametli kararlar verir. Hoşgörülü ve affedicidir.

Dişil enerji baskılandığında yaratıcılık dengesini kaybeder. İşte o zaman kaos başlar.

Eril enerji ise zihinsel gücü, mantığı, sol beyin işlevini, savaşçılığı temsil eder. Aklı ve mantığı üstün tutar. Kar zarar hesabı yaparak sebep sonuç ilişkisi kurar dolayısıyla duygularıyla değil aklıyla karar verir. Eril daha çok hüzün, ciddiyet ve umutsuzluktan beslenir. Çalışarak, zorlayarak elde etmeye güdümlüdür.

Eril enerji atak olan hareket tarafıdır. İlk adımı atan taraftır. Sol beyni yönettiği için sürekli analizler yaparak, hesap kitap içerisinde kaldığı için farkındalığı ve ‘’an’’ı kaçırabilir. Değişimi, duyguları ifade etmeyi ve sevgiyi zayıflık olarak görür. Prensip olarak sürece değil sonuca odaklıdır.

**YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN**

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.