Kahraman TV

Gökben Güngör Yazdı: "Empati Bir Yetenek Mi? Yoksa…"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Gökben Güngör, "Empati Bir Yetenek Mi? Yoksa…" adlı bir yazı kaleme aldı.

Rutinlerin dışında ekstra yoğunluk yaşadığım haftalardan sonra tekrar merhaba.

Üç haftalık aradan sonra ne yazsam diye düşünürken, son günlerde sık sık karşıma çıkan ‘’empati’’ konusunu ele alalım diye düşündüm. Öyle ya, bir şekilde empati bana kendini gösterdiğine göre, bunda da vardır bir güzellik diyerek başlayalım bakalım.

Fark etmişsinizdir. Bazı insanlar empati yeteneklerinin oldukça gelişmiş olduğunu söyler dururlar. Gerçi bu bir yetenek mi yoksa empati kurabilen insanlar için kendi benliklerinden uzaklaşmak mı? Tartışmaya açık.

‘Duygudaşlık’ kişilerin, özellikle yakın çevrelerinde bulunan ya da kendilerinin yakınlık duyduğu insanlardan yine kendilerinin hissettikleri duyguyu aynı oranda hissetmelerini beklemeleri durumudur.

Kişiler hep bir talep içerisindedirler ve sürekli ‘’kendini benim yerime koysana’’ ya da ‘’biraz empati kurar mısın?’’ gibi isteklerini yineler dururlar. Yaşadıkları daha doğrusu yaşadıklarını düşündükleri, sadece bir duygudan ibaret olan kendi verdikleri değere, kısaca sadece kendi algı durumuna göre, kendi sevinç ve hüzünlerini, çektikleri acıyı, sevgiyi, aşkı aynı duygu yoğunluğu içerisinde karşısındakinin de hissetmesini isterler.

**YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN**

Yorumlar (2)

Tülay 2 Yıl Önce

Kaç haftadır nerelerdeydiniz?Eksikliğinizi hisstettik.Bu haftaki yazınız yine muhteşem.Tebrikler

Mehmet rahmi 2 Yıl Önce

Hocam Tiryakiniz olduk. Kaç haftadır yoktunuz. Yine iyi bir konuya temas etmişsiniz. Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler. Allah gücünüzü artırsın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.