Kahraman TV

Gökben Güngör Yazdı: "Bilinçaltının Yaşamımızdaki Etkileri"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Gökben Güngör, "Bilinçaltının Yaşamımızdaki Etkileri" adlı bir yazı kaleme aldı.

Çoğumuz, içimde bir sıkıntı var, içim içime sığmıyor gibi cümleleri günlük hayatımızda sık sık tekrarlarız. Bu cümlelerdeki “iç” bilinçaltından başkası değildir. Yani, insanın algıladığı duygu, his, düşünce, dediğimiz şey, açığa çıkmamış zihindeki veri yüklü frekans enerjisidir. Bilinçaltındaki bu soyut algılamalar verilerin alt beyindeki enerji halidir. Bu enerjiler, karşılık bulup, üst beyinde algılandığında insanın dünyasındaki somut yaşamı haline gelir.

Beynin, insanı yöneten bir bilgisayar olduğunu düşünürsek, bilinçaltı, bu bilgisayarın sabit diskidir. Bu diski, tüm bilgilerin kaydolduğu veri deposu ve bu veriler doğrultusunda şekillenen yazılım programının oluştuğu yer olarak kabul edebiliriz. İnsan beyni bu yazılım programı doğrultusunda, hayatı boyunca yapacaklarının çıktılarını alır.

İnsanın yaşamına yön veren bu çıktılar, üst bilincin oluşmadığı 0-7 yaş arası arasında çevresel algılama, kopyalama, şartlanma ve kök inançlarla şekillenerek, bilinçaltının, üzerinde düşünmeden kabullendiği, mutlak doğruları oluşturan format haline gelir.

**YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN**

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.