Kahraman TV

Gıda Komitesi Kahramanmaraş'ın Gıdası İçin Toplandı

KAHRAMANMARAŞ

Gıda komitesi bu yıl Kahramanmaraş'ın gıdası için toplandı.

Gıda Komitesi'nin bu yıl toplantısı Kahramanmaraş'ta gerçekleşti.

MFM Vizyon Yöneticisi Mehmet Bayazıt, "Gıda komitesi geleneksel olarak toplantısını yapıyor. Bu ay da bizim ev sahipliğimizde yapıldı. Burada, Ticaret Odası'nda konuştuklarımızın üzerinden geçtik. Yerel marketlerin sorunları, zincir marketlerin şehrimizdeki yapılanması, 5 büyük zincir marketlerin tekelleşmeye doğru gittiği ve yerel marketler olarak ne yapabiliriz konuları gündemimize aldık." dedi.

Kahramanmaraş'ta esnafın yerel marketlere destek verdiğini belirten Bayazıt, "Kahramanmaraş gıda sektörü, yerel marketler işini seviyor. İşini sevdiği için halkına daha iyi hizmet veriyor. Esnafımız da yerel marketten alışveriş yapmayı daha çok seviyor." ifadelerini kullandı.

"MARKET ZİNCİRLERİ YEREL ESNAFA ZARAR VERİYOR"

Gerger Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fevzi Gerger, market zincirlerinin yerel esnafa zarar verdiğini belirterek, "Şu anda il ve ilçelerimizde 300'e yakın marketlerimizin zincirleri var. Bunlar bir ürün aldığı zaman 3-0 galip başlıyorlar çünkü ürün aldıkları zaman çok uygun şartlarda alıyorlar ve dolayısıyla uygun şartlarda alp satmıyorlar. Bunlar sadece gıda sektöründe hizmet verirken bugün beyaz eşya, mobilya, ayakkabı sektörü, elektronik sektöründe de hizmet vermeye başladılar. Kaliteli - kalitesiz ürün ayırt etmeksizin piyasaya sunuyorlar ve bu da zararımıza oluyor." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.