Kahraman TV

Fırıncılar Odası Başkanı Açıkladı: İşte Kahramanmaraş'ta Ekmek Fiyatları

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, "Kahramanmaraş'ta ekmeğe zam olacak mı?" sorusuna açıklık getirdi.

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, 2020 yılında aldıkları kararla 200 gramlık ekmeğin 1,5 liralık fyatının 2021 yılında yeni uygulamaya başladığını belirtti.

Oda başkanın ekmek fiyatıyla ilgili yaptığı açıklama kentte kafa karışıklığına yol açtı. Yeni yılla birlikte kent merkezinde bakkal ve marketlerde ekmek 1 lira 25 kuruştan satılmaya devam ederken, başkanın bu açıklaması sonrası ekmeğe zam mı gelecek? Sorusu gündeme geldi.

Kahramanmaraş’ın bir çok ilçesinde 2020 yılı içerisinde ekmek fiyatı zamlanarak 1,5 lira olmuştu.

“FIRINCININ DURUMU SIKINTILI”

Ekmek fiyatıyla ilgili açıklama yapan Erol Güneş, “Kahramanmaraş’ta şu anda 200 gram 1,5 liradan ekmek satıyoruz. Biz fyatı 2020 yılında belirlemiştik ama biraz gecikmeli, 2021 yılında yeni fiyata geçtik. Fırıncının durumu sıkıntılı.” dedi.

Halk Ekmek fabrikalarının da kendilerini etkilediğini belirten Güneş, özellikle esnaf odaları olarak çok fazla yapablecekleri bir şey kalmadığını söyledi. Güneş; “Halk ekmek fiyat artırmıyor, bu nedenle biz de tam fiyat uygulayamıyoruz. Diğer illerden biraz daha farklı durumdayız. Kahramanmaraş br avuç yer, burada tezgah satışımız yok, tamamen toptana çalışıyoruz. Bakkal ve bayilerde satıyoruz. Kahramanmaraş’ta 77 tane halk ekmek kulübesi var, dolayısıyla bakkalara yakın, buralarda satılması biraz daha sıkıntı. Biz bu konuda sıkıntı çekiyoruz.” diye konuştu. [MARAŞPUSULA]

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.