Kahraman TV

Evlerdeki Tozlu Halılar Astım Hastalarını Tehdit Ediyor

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta halı yıkamanın adresi 'Ora'da tüm halılara temizlenme garantisi veriliyor.

Kahramanmaraş'ta 2017 yılında hizmete başlayan Ora Halı Yıkama, Kahramanmaraşlılara en iyi hizmeti vermeye devam ediyor.

Ora Halı Yıkama İşletmesinin sahibi Zülfikar Çırak, "2017 yılında çırpma makinemizde kullandığımız tozları Sütçü İmam Üniversitesi'ne analizlerini yaptırdık. 65 yaş üzeri astım hastası olan bir amcamız evinde dahi bu halının üzerinde maskeyle yaşaması lazım demişti. O raporlarımız hâlâ mevcut. Biz halıları önce çırpıyoruz. Halıların tozunu, toprağını, hareketli kirlerini alıyoruz.Yapışkan kirleri de makinamızda önce ıslama tekniği ile kirleri yumuşatıyoruz. Full otomatik makinada en iyi deterjanla yıkayarak müşterimize teslim ediyoruz." dedi.

HALILAR İLK GÜNKÜ GİBİ OLUYOR

Yıkanan her türlü halının ilk günkü olma garantisini veren Çırak, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Halının temizlenme aşamasına, lekesine, durumuna ve cinsine bağlı. Bambu tipi halılarda özel işlemler var. İlaçları, deterjanı, leke sökücüsü, özel ilgi alaka ve hizmet edilebilecek halılar var. Bunlar halının cinsine göre 3 ile 10 gün arasında değişiyor. Yaptığımız işin garantisini verdiğimiz için, müşterimiz bizi aradığı zaman kesinlkle öyle olsun ya da çıkmadı gibi lüksümüz yok. Halıyı yeniden alıyoruz. Eğer illa ki leke çıkmadıysa da müşterimizi arayıp bilgilendirerek öyle teslim ediyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.