Kahraman TV

Erdoğan'dan K.Maraş İçin Hızlı Tren Açıklaması

KAHRAMANMARAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Aday Tanıtım Toplantısı'nda Hızlı Tren'in geçeceği Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep Yolu ile ilgili konuştu.

Gaziantep’te Aday Tanıtım Toplantısına Katılan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Yapımı devam eden Islahiye-Kırıkhan yolunu Kahramanmaraş-Nurdağı yolunu ve Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep yolunu bu yıl tamamlayacaklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gaziantep-Birecik, Nizip-Karkamış, Gaziantep-Oğuzeli-Karkamış Ve Osmaniye-Nurdağı Yolunu İse Önümüzdeki Yıl Tamamlıyoruz. Şimdi Gözümüzü Amanoslara Diktik. Amanos Dağlarını Tünelle Geçeceğimiz. İçinde Viyadüklerin Ve Köprülerin De Olduğu Dörtyol-Hassa Yoluyla İlgili Adımı Bu Yıl İçinde Atmaya Başlıyoruz. Böylece Gaziantep İle İskenderun Limanı Arasındaki Mesafeyi De Kısaltarak Yeni Bir Sanayi Ve Ticaret Aksı Oluşturuyoruz."

NURDAĞI ÜZERİNDEN KAHRAMANMARAŞ'A BAĞLANIYOR

Erdoğan, Gaziantep-Osmaniye-Adana-Mersin Hızlı Tren Projesinin İnşasının etap etap devam ettiğini ifade etti. Bu hızlı tren hattını Nurdağı üzerinden Kahramanmaraş'a bağladıkları bilgisini paylaşan Erdoğan, ayrıca Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.