Kahraman TV

‘Enkaz’ın Altında Kalan Hayatların Hikâyesi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat Asrın Felaketinde, o karanlık geceyi yaşayanların kalbinde başlayan yangın hala devam ediyor. İçinde yanan ateşi sönmeyen acılı annelerden biri yaşadıklarını “Enkaz” programında anlattı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hemen her eve ateş düştü ancak bu ateş bu kez düştüğü yeri değil tüm Türkiye’nin kalbini yaktı. Enkazdan çıkan sessiz feryatlara ses olmak için büyük bir adım atan Gazeteci Hasan Çiftçioğlu “Enkaz” programında yaşanan felaketin boyutunu, enkazda kalan vatandaşlarla konuşarak gözler önüne seriyor.

"Acımı hiçbir şey dindirmiyor, özlemimi hiçbir şey gidermiyor"

Bu sözler 24 yıl aynı yastığa baş koyduğu eşi Abdullah'ı ve 21 yaşındaki kızı Hacer Ebrar'ı depremde kaybeden ve enkazdan tam 4 gün sonra çıkan Ayşe Gül Hançer ait. Acılı anne Hançer, yaşadığı o karanlık geceyi ‘Enkaz’ programında anlattı.

Depremden sadece 3 ay önce hayatlarının düzene girdiğini söyleyen Hançer, depremde eşini, kızını, abisini, abisinin eşini ve yeğenini kaybettiğini dile getirdi. Acılı annenin dilinden dökülen her bir cümle yaşanan küçük kıyameti ifade etmeye yetti.

“Baktığım Her Yerde Kızımı Arıyorum”

Depremde birçok kayıp veren anne, depremin ardından devam eden hayatını şu sözlerle ifade etti: “bebek görsem kızım diyorum, genç kız görsem benim kızım da böyleydi diyorum, otobüse biniyorum diyorum ki acaba kızım bu otobüse bindi mi buraya oturdu mu diyorum. Gerçekten çok acı bir şey Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ben kardeşlerimi, eşimi, her şeyimi kaybettim ama evladım kadar içim yanmıyor. Çok yanıyor içim…”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.