Kahraman TV

Emine Nalçacı Yazdı: "Zümrüd-ü Anka"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Emine Nalçacı, "Zümrüd-ü Anka" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Türk mitolojisinde Tuğrul kuşu, İranlılarda Simurg, bazı kaynaklarda Anka kuşu, batı kültüründe Phoenix… Parlak, uzun, güzel tüyleri ve dev cüssesiyle göklere hâkim, Kaf Dağı’nda yaşadığı söylenen kuş… Küllerinden yeniden doğan Simurg… Beş yüz yıl ömrü olan, kuşların hükümdarı, bilgi ağacının dallarında yaşayan Zümrüd-ü Anka… Hakkında söylenmiş onca söz, yazılmış dize, dilden dile süregelen nice efsane…

Zümrüd-ü Anka kuşunun tüylerinden birini bulan kuş sürüsü, onun yaşadığına inanmışlar ve onu bulmaya karar vermişler. Göklerde, kanatları bulutların üzerinde Kaf Dağı’nın tepesinde yaşayan bu kuşa ulaşmak, hiç de kolay değilmiş… Yola çıkan kuş sürüsünden; güle olan aşkını unutamayan bülbül de, tüylerini ileri süren papağan da, yırtıcı baykuş da vazgeçmiş… Kimi pes etmiş, kimi vazgeçmiş, kimi unutmuş… Zaman geçtikçe sayıları azalmış, inançları bitmiş... Yoldan dönmeyenler, yedi dipsiz vadiyi geçince ancak ulaşacaklarmış Kaf Dağı’na. Bu yedi dipsiz vadinin isimleri: İstek, aşk, cehalet, inançsızlık. yalnızlık, dedikodu ve benlikmiş.

İstek vadisinde; her şey istemek serbest, sonu yok, sınır yokmuş… Burayı gören kuşlardan bazıları yola devam etmemişler, istedikçe daha çok ister olmuşlar, yaşamayı unutmuşlar.

DEVAMI İÇİN ÇİFT TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.