Kahraman TV

Emine Nalçacı Yazdı: "Aile Konutunun Hayati Önemi"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Emine Nalçacı, "Aile Konutunun Hayati Önemi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Aile konutu terimi; hukuk dünyamıza 2002'de girmiş bir kavramdır, kanunda tam tanımı yapılmamakla birlikte, eşlerin birlikte (varsa çocuklarıyla birlikte) daimi olarak oturdukları, acı-tatlı yaşam faaliyetlerini yürüttükleri evdir, Yargıtay da bu şekilde kabul etmektedir. Eşler; elbette kanunen-hukuken evli olan kimselerdir. Aile konutu, kira da olabilir. Önemli olan; ailenin daimi olarak birlikte, bu evde oturmasıdır. Bu kapsamda geçici olarak oturulan yazlık, bağ evi, tayin,sağlık sorunları...vb sebeple eşlerden birinin tek yaşadığı ev aile konutu değildir. Aslolan aile konutunun tek bir tane olmasıdır.

Eşlerden birinin; çeşitli sebeplerle aile konutundan uzakta olması, eşlerden biri aleyhine uzaklaştırma kararının olması, eşler arasında ayrılık kararı verilmiş olması (boşanma değil!) evin aile konutu olma niteliğini değiştirmez.

Evin aile konutu olması; evlilik birliğin içerisinde tarafların huzuru, evliliğin sağlıklı bir şekilde devamı, tarafların barınma ihtiyaçları, özellikle de çocukların huzuru bakımından son derece önemlidir, şöyle ki:

DEVAMI İÇİN ÇİFT TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.