Kahraman TV

Elbistanlı Belediye Başkanı: CHP ve HDP Kardeş Partimiz

KAHRAMANMARAŞ

Londra’nın Lambeth ilçesine belediye başkanı seçilen ve açıklamalarında Elbistan'ı sözde kürdistan bölgesinde olarak anlatan PKK'lı başkan İbrahim Doğuş, "CHP ve HDP kardeş partimizdir" dedi.

Doğuş yaptığı açıklamada İstanbul seçimleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

YSK’nın kararıyla 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde kimi destekliyorsunuz sorusuna Doğuş,

"CHP’nin adayı Ekrem Imamoğlu’nun seçimi kazandığını düşünüyorum. Bunun da ilanı yapıldı. Yapılmasına rağmen seçimler tekrar edilecek çeşitli gerekçelerle. Bu Türkiye demokrasisine ciddi bir zarar veriyor bence.

Seçimlerin tekrar edilmesinden ziyade seçilen belediye başkanlarının görevlerinde halka sunmaları gereken hizmetleri sunmaları gerektiğini düşünüyorum. Demokrasiye bir darbe söz konusu biraz, genel düşünüldüğünde. Hükümet bütün araç ve gereçleriyle ciddi bir seçim kampanyası yürüttü.

Basın yayında muhalefete göre hükümetin adayı daha fazla görüldü. Hükümet de devlet imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürütebildi, muhalefet bu imkanlara sahip değildi.

Dolayısıyla İstanbul gibi önemli bir şehri kaybetmek hükümet açısından elbetteki bir problem, siyasal bir kayıp ama demokrasi için de bir kazanım olabilirdi. Türkiye’de son yıllarda yaşanan geriye doğru gidişatın, antidemokratikleşmeye doğru gidişatın düzelebileceğine dair bir umudun yeşermesi için iyi bir şeydi seçim sonuçları.

Fakat hükümet yeniden seçim talebiyle ortaya çıkarak bu sürece çok ciddi zarar verdi bence. Hem Türkiye’deki kamuoyunun demokrasiye ve sandığa olan inanacının ve güveninin azalması hem de dış kamuoyunun Avrupa, Amerika ve benzeri dış devletlerin de Türkiye’deki demokrasi ve sandığa olan güveninin zedelenmesine yol açtı.

Bu yüzden olumsuz bir durum olarak değerlendiriyorum tekrar yapılmasını seçimlerin. Ama böyle bir durumda bizim kardeş partimiz, Türkiye’de CHP ve HDP. Dolayısıyla biz İşçi Partisi olarak Türkiye’deki kardeş partilerimizin adaylarını destekleriz, bu durumda Ekrem İmamoğlu İstanbul’da kardeş partimizin belediye başkanı adayıdır, ona bol şanslar diliyoruz.”

Kaynak: Elbistan Olay

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.