Kahraman TV

Dünya'yı Gezdiler Dondurmayı Kahramanmaraş'ta Yediler

KAHRAMANMARAŞ

Portekiz'den bisiklet turuna çıkan Şilili çift, binlerce kilometre pedal çevirerek geldikleri Kahramanmaraş'ta mondurma molası verdiler.

Portekiz'den bisiklet turuna çıkan Şilili çift, binlerce kilometre pedal çevirerek geldikleri Kahramanmaraş'ta mola verip, kentin adıyla özdeşleşmiş "Maraş dondurması"ndan yedi.

Bir süre önce Portekiz'den bisikletleriyle yola çıkan 31 yaşındaki elektrik mühendisi Camilo Salinas ile 30 yaşındaki hemşire eşi Monica Munoz, İspanya, Fransa, İtalya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı.

Türkiye'de de çeşitli illeri gezip Kahramanmaraş'a gelen bisikletli çift, kentin doğal ve tarihi güzelliklerini gezdikten sonra vatandaşlar tarafından önerilen kent adıyla özdeşlemiş dondurmayı tatmaya karar verdi.

Çift, kentteki bir pastanede keçi sütü, şeker ve salepten oluşan dondurmayı tattı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Camilo Salinas, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle Türkiye'de birçok ili gezdiğini belirterek, Kahramanmaraş'ı çok beğendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'a dondurma yemek için uğradıklarını belirten Salinas, "Buraya gelmeden önce araştırdık, Kahramanmaraş'a geldiğimizde de vatandaşlar 'dondurma yiyin' dediler. Dondurma çok güzel. Buraya geldiğimiz için çok memnunuz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.