Kahraman TV

Doğan Murat Kılıç'tan 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Onikişubat İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında bir mesaj paylaştı. Kılıç mesajında avukatlara yönelik son dönemde artan şiddete dikkat çekti.

Kahramanmaraş Onikişubat İYİ Parti İlçe Başkanı Avukat Doğan Murat Kılıç, 5 Nisan Avukatlar Günü'ne ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamasında son dönemlerde avukata yönelik artan şiddet hatta cinayet haberlerine dikkat çeken Doğan Murat Kılıç, "Avukatlar sanki olayın bizzat karşı tarafıymış gibi hareket edilip yaralanmasına hatta öldürülmesine sebep olan olaylar vuku bulmuştur, bu olaylar meslektaşlar olarak bizleri derinden üzmüştür" dedi.

"Halbuki biz avukatlar tarafların sadece bir temsilcisi olup direk tarafı değilizdir" diyen Kılıç açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Avukatlar var olan bir hakkın yada gasp edilmeye çalışılan haklarınızın savunucuları, adalet terazisinin bir ayağı olan kamu çalışanlarıdır. Avukatlarımıza saldırı, hakaretlerin olmadığı yeni bir yıl diliyorum.

Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne hakime, hele ne iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı...

Bu düşünce ve anlayışa sahip olan tüm meslektaşlarımın Avukat Günü'nü kutlar, tüm meslektaşlarımın yapmış oldukları görevin kutsallığı bilip o düşünce ve anlayışla mesleklerini icra etmelerini temenni ederim. Avukat Günümüz kutlu olsun..."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.