Kahraman TV

Doğan Murat Kılıç: "Kahramanmaraş'ta Esnaf İş Yerini Siftahsız Kapatıyor"

KAHRAMANMARAŞ

İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, Kahramanmaraş'ta esnafları ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Gerçekleştirdiği ziyaretten sonra esnafların sorunlarını dile getiren Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İyi Parti olarak genel başkanımızın çalışmalarını takip ediyoruz. Bizler de Kahramanmaraş'ta esnaflarımızı geziyoruz. Geçen hafta da Tekerek bölgesindeydik. Saat 15.00 sularında yaptığımız Tekerek bölgesindeki ziyarette, esnaflarımızın siftah yapmadan kapattığına maalesef şahit olduk. Bu durum bizleri fazlasıyla üzdü. İçinde bulunduğumuz dönemde, pandemi sürecinden kaynaklı olarak birçok esnafımız bu süreçte çok büyük zarar gördü. Gezmiş olduğumuz esnaflar arasında lokantıcılar da vardı. Onların da yaşadıkları sıkıntı hizmetlerinin paket servisi ile sınırlı kalmasıydı.Yaklaşık 12-13 kişilik bir çalışanıyla gıda sektöründe hizmet veren esnaf, sayılarını 3-4 kişiye düşürmüş ve birçok kişi de işsiz kalmıştır. 

ESNAFLAR KEPENK İNDİRİYOR

Esnafın ve bizim birtakım taleplerimiz oldu. Esnafları dinlediğimizde, yakın süreçte her yere, uçak olsun otobüs olsun hes kodu ile gidilebilirken, lokantalara da gerekirse hes kodu ile oturmaların başlanması gerektiğini söylediler. Biz de burada onların sesini sizler vasıtasıyla genel başkanımıza iletiyoruz. Esnaflar, kirası yeni gelen kişilerin dükkanalrı tamamen kapattıklarını söylemişlerdi. Sayın cumhurbaşkanımız geçen günlerde bu konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Esnafların dükkanlarında herhangi bir kapatma durumunun söz konusu olmadığını söylemişti. Bizler, genel başkanımız halkın içerisindeyiz. Bu söylediklerimizi esanfatan bizzat duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu söylemlerini hangi amaçla yaptığını bilmiyoruz. Gerçekten ülke olarak sıkıntılı bir süreçteyiz. İnşallah bu sıkıntılı süreci bir an evvel atlatırız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.