Kahraman TV

Diva Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Kaplan'dan CHP'Li Özgür Öznel'in Sözlerine Sert Tepki

KAHRAMANMARAŞ

CHP sözcüsünün “Okul öncesi eğitim, MEB’in mi yoksa Diyanet’in mi görevi” diyerek 4-6 yaş grubu çocuklara din dersi verilmesini ortaçağ geleneği ve çağdışı uygulama olarak ifade etmiş. KAPLAN:”BU NE KİNDARLIK SAYIN SÖZCÜ”

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okul öncesi 4-6 yaş grubuna yönelik eğitim faaliyeti aslında takdir edilmesi gereken bir uygulama olup çocuklarını bu ilim ve irfan yuvalarına teslim eden aileler ise son derece memnundur. Filhakika şayet çocuklarını bu güzel eğitim yuvalarına teslim eden aileler memnun kalmamış olsa idi söz konusu uygulama artarak devam etmezdi. Oysa diyanetin yürütmüş olduğu bu faaliyeti çağdışı olarak lanse eden CHP sözcüsü, bahse konu güzelim eğitimi yakından tanıma ihtiyacı duymuş ve görme şansı olmuş olsa idi kesinlikle bu şekilde nefret dolu açıklamayı yapmayacaktı. Çünkü bahsedilen 4-6 yaş grubu kurslar devletimizin gözetimi altında yapılmakta olup öğrencisi olan yavrularımıza güzel ahlak, oturma-kalkma, hoşgörü, sevgi-saygı kültürü, iyiliklerle kötülüklerin birbirinden ayrıştırılası bilgisi, küçük dua ve sureler ile birlikte kalıcı Allah inancı öğretilmektedir. Bu donanımla büyüyen bir çocuğun ileride vatan-millet-devlet ve bayrak sevdalısı olacağından hiç bir şekilde endişenin olmaması gerektiğine inanıyoruz. Kaplan sözlerine şöyle devam etti:
Ancak mezkur sözcünün açıklamalarına bakıldığında, kısa bir süre önce genel başkanlarının helalleşme ve barışma ile ilgili yapmış oldukları açıklamalarına tam zıt bir açıklamayı yapmış olması cidden tezatlar oluşturmuş olup mütedeyyinlerin kafasını karıştırmıştır. Zira diyanetin okul öncesi eğitim faaliyetlerini eleştirirken aslında Din’e ve Din eğitimine alenen karşı olduklarını kamuoyu ile paylaşmıştır. Halbuki bahse konu uygulamanın zorunluluğu bulunmamakta ve tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Ayrıca eğitim görülen bina ve sınıfların inşası ve mefruşatı da hayırsever mütedeyyin vatandaşlarımız tarafından tamamlanmaktadır.

MEDENİYETİMİZİN DEĞERLERİNİ UZMAN HOCALARDAN ÖĞRENEN, 

UZMANLAR,İLİM ADAMLARI TARAFINDAN MÜFREDATI YAPILMIŞ; 4-6 YAŞ EĞİTİMİNE ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ DİYEN ZİHNİYETİN KAFA YAPISI DEĞİŞMEMİŞ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRMÜŞ OLDUK. 
HAYRET ETMEDİK!..

Diva-Sen Kahramanmaraş şube başkanlığı olarak buradan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun helalleşme ile ilgili samimiyetinin derecesini ve ciddiyetini görmemiz için, bu tezviratlı cümlelerle Diyanete ve Diyanetin uygulamalarına dil uzatan şahsın derhal tüm görevlerinden alınması yerinde bir karar olacaktır. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları inanç bakımından %98’i müslüman ve dinine bağlı bir necip millettir.
Kamuoyuna saygılarımızla 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.