Kahraman TV

Depremden Önce Paten İstedi Depremde Bacaklarını Kaybetti

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta yaşayan 10 yaşındaki Medine Ocak, depremden 2 gün önce paten istemiş ancak isteği gerçekleşmemişti. Deprem sonucu iki bacağı da diz altından kesilen Medine, şu anda protez bacaklarına kavuşmayı bekliyor.

Kahramanmaraş'ta yaşayan 10 yaşındaki Medine Ocak, 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlerden 2 gün önce annesinden paten istedi. Anne Dilek Ocak da, evlerinin trafik yoğunluğu olan çarşı içinde olmasından dolayı kızının isteğini yerine getirmedi. Meydana gelen depremlerde üzerine duvar düşmesi sonucu iki bacağını da diz altından ampute edilen Medine'nin paten isteği deprem yüzünden hayal olurken, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki başarılı tedavi sürecinin ardından protez bacaklarına kavuşacağı günü bekliyor.

"Paten sürmeyi hiç denememiştim ama hayalim vardı"

Enkazda üzerine duvar yıkıldığını ve 13 saat sonra enkazdan çıktığını söyleyen Medine Ocak, "Deprem günü biz ablamla yatıyorduk. Bir anda sallanmaya başladık. Sonra ben ablama sarıldım. Daha sonra babamla abim bizim yanımıza geldi. Ardından dördümüz sarıldık ev uçtu zaten. Ev uçunca biz de çakıldık. Benim bacağımda duvar kaldı, babamın bacakları da benim üstümdeydi. Enkazdan 13 saat sonra çıktım. Buraya geldiğimde beni ameliyata aldılar. Ameliyatta annemin önünde bacağımı kestiler. Ben tabi onu da bilmiyordum. Paten sürmeyi hiç denememiştim ama hayalim vardı. Buradaki doktorlarımdan ve tedavi sürecimden memnunum" dedi.

"Bacaklarının kesileceğini düşünmemiştim. O çok ağır geldi bana"

Kızının isteğini evlerinin çevresindeki trafik yoğunluğundan dolayı ret ettiğini ve böyle olabileceğini düşünmediğini söyleyen Anne Dilek Ocak da, "Biz Kahramanmaraş'ta yaşıyorduk. Depremden Kayseri'ye geldik Medine'nin tedavi sürecinde. Depremi orada yaşadık ama çocuklarımın sağlığı için buradayız. Medine'nin tedavisinde 6 buçuk aya yakın bir süredir buradayız. Hocalarım da uğraşıyor biz de buradayız. Tedavinin iyi gittiğini düşünüyorum. Protez düşünüyorlar. Yaklaşık 8 haftadan beri burada fizik tedavideyiz. Hocalarım da çabalıyor biz de istiyoruz ama hayırlısı inşallah. Medine depremden önce paten istemişti. Biz de çarşı içinde oturduğumuz için almamıştık. Ben çalışıyordum zaten. Çocuğumun bacakları gidince çok üzüldüm ben. 'Keşke alsaydım' dedim. Böyle bacaklarının kesileceğini düşünmemiştim. O çok ağır geldi bana, kesilince zaten çok üzüldüm. İnşallah yürürse de patenlerini de alacağız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.