Kahraman TV

Çelikler zehir kusuyor! Çelikler’in kazancımı önemli yoksa bölge halkının hayatımı?

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Afşin -Elbistan Termik Santrali ile ilgili bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımında, "Çelikler Holding’in kazancımı önemli yoksa bölge halkının hayatımı?" ifadelerini kullandı.

Afşin-Elbistan Termik Santralinin özelleşmesinin ardından filtrelerin takılacağı ve mevcutta takılı olan filtrelerinde bakımlarının yapılacağı belirtilmesine rağmen santral bölgeye zehir saçmaya devam ediyor. Santralde gerekli önlemlerin alınmaması yöreyi yaşanmaz hale getirirken, vatandaşlar zehir solumaktan şikayetçi. 

Bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımında, “Yeter artık erken ölümler olmasın diyerek çok paylaşımlar yaptım ilk önce yalnızdım şuan duyarlı olanlar çoğaldı ben bölgede yerel gazete ve sivil toplum kuruluşlarınında duyarlı olamaya davet ediyorum.

Çelikler Holding’in kazancımı önemli yoksa bölge halkının hayatımı? Şuanki çalışma sistemi A Santral yani Çelikler gece Saat 00:00 dan sabah saat 07:00 ye kadar full çalışıyor diğer santral Yani B santral Devletin olan Pacasında filitre sistemi var olan ne hikmetse hiç çalışmıyor. Çelikler Holding Pünomatik ye kül sevkiyatı neden yapılmıyor o yüzden kül bacadan çıkıyor maliyetmi yükseliyor.İçerde zehirli gaz çok çalışanlarda ekmek parası diye sesini mecburen çıkaramıyor.

Özellikle duman akciğerden alveollere kadar girerek olumsuz etki yapmaktadır. Kronik kalp hastalığı olan kişilerin hastalıklarının alevlenmesinde artış, kanser insidansında artış ve erken ölüm insidansında artışa neden olmaktadır.

Özellikle baca gazı desülfürizasyon tesisi olmayan veya arızalanarak devre dışı kalmış olan tesislerden, büyük oranlarda kükürt dioksit çıkışı olmaktadır. Söz konusu gazın canlılar üzerinde birçok olumsuz etkisi vardır” dedi.

Kaynak: Elbistan Pusula

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.