Kahraman TV

Celalettin Güvenç: Kahramanmaraş’ı Her Açıdan Toparlayacağız

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın yeniden imarı, inşası ve ihyası için aday olduğunu açıkladı. 2014 yılında, %62 rekor oy oranıyla Ak Parti’den aday gösterildiği Şanlıurfa’da büyükşehir belediye başkanlığı yapan Güveç, bu alandaki tecrübesine işaret etti.

Şehrin her açıdan toparlanmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Güvenç, bu toparlanmanın birlik ve beraberlikle başlayacağını söyledi. Her anlamda birlik ve beraberliği sağlayarak, yapısal değişimin önünü açacaklarını aktaran Güvenç, Şanlıurfa’da bunu başardıklarının altını çizdi.

6 Şubat depremlerinin kente çok büyük zarar verdiğini ve büyük bir yıkıma sebep olduğunu belirten Güvenç, Devletimizle el ele vererek öncelikle yeniden yapılaşmayı ciddi bir şekilde ele alarak, evleri yıkılan hemşehrilerimizin bir an önce yeni yuvalarına kavuşması için belediye olarak işlemleri süratle hızlandıracak ve sürece katkı sağlayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Geçmişi çeşitli görevlerde halkımıza hizmet etmek için geçen birisi olarak, doğduğum şehir olan Kahramanmaraş’a karşı bir sorumluluk anlayışı içinde hissediyorum. Herkesin bildiği üzere, 6 Şubat’ta, Kahramanmaraş büyük bir sınamadan geçti. Yaşadığımız deprem felaketinde binlerce canımızı toprağa verdik. Yüzlerce ev yıkıldı ve bir o kadarı kullanılamaz hale geldi. Bununla birlikte Akdeniz’in incisi konumunda olan şehrimizde ekonomi büyük yara aldı.Şehrin afetten dolayı husule gelen altyapı ve üstyapı sorunları oluştu. Devletimiz bu konuda elinden gelen her türlü desteği veriyor hamdolsun. Fakat, yerel yönetimler olarak biz de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişten gelen tecrübelerimizden faydalanarak, devletimizin ve Kahraman hemşehrilerimizin desteğini alarak şehrimizin tüm sorunlarını çözmeye talibiz. Sorunları gayet iyi biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Bu hususta ekibimizle önemli projeler hazırladık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve partimiz bu görevi bize tensip buyururlarsa ve cenab-ı Allah nasip ederse biz göreve hazırız ve iddialıyız” Dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.