Kahraman TV

Cansu Diş Yazdı: "Pilates Hakkında Merak Edilenler"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Cansu Diş, Pilatesle ilgili gelen sorular hakkında yazdı...

Pilatesle ilgili gelen sorular hakkında yazdı...

Bedeninizle iletişim kurmak, zihnin beden üzerindeki gücünün farkına varmak ve her anlamda farkındalığı arttırmak elinizdedir.

KİMLER PİLATES YAPABİLİR?

Cinsiyet farketmeksizin sağlıklı olan ve sağlıklı kalmak isteyen, bel/boyun fıtığı, skolyoz, fibromiyalji gibi çeşitli rahatsızlıkları olan, hamile olan 13 yaş ve üzeri her birey pilates yapabilir.

Pilates derslerimiz her yaşa, her seviyeye ve her sağlık şartına uygun formatta düzenlenir.

Pilates yapamama durumu; ancak doktor izin vermediği takdirde geçerlidir.

REFORMER PİLATES VE MAT PİLATES ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Reformer dersleriyle matwork dersleri arasında pilatesin temel prensipleri açısından çok büyük farklar olmasa da, matwork yaparken reformer aletinin bizim için sağladığı direnç hissinden biraz yoksun olarak çalışırız.

Yani reformer aleti ile yapılan egzersizlerin matwork egzersizlerinden en büyük farkı, kendi vücut ağırlığınızın farklı ağırlıkta yaylarla desteklenerek, bahsettiğimiz direnç sistemiyle kaslarınızı çalıştırmasına yönelik olmasıdır.

Matwork grup egzersizleri esnasında eğitmen, belirli canlandırmalarla ya da çeşitli yöntemler kullanarak size hareketleri nasıl yapmanız gerektiğini anlatır.Bu dersler genellikle grup olarak yapıldığından eğitmenin her öğrenci ile ders esnasında birebir ve ayrıntılı olarak ilgilenebilmesi pek mümkün değildir. Fakat doğru ve disiplinli şekilde uygulandığı takdirde Matwork egzersizleri oldukça faydalıdır ve istenilen sonuca ulaşmanıza olanak sağlar.

Ancak reformer aleti yaylı sistemi,tasarımı ve kullanımı sayesinde size zaten o sözünü ettiğimiz ağırlık hissini ve direnç duygusunu yaşatır. Her iki ders arasındaki en önemli farkın bu olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple üyelerimizden, reformer aletli pilates özel derslerinin matwork grup egzersizlerine göre biraz daha kısa sürede etkisini gösterdiğine dair geri bildirimler almaktayız.

PİLATES ZAYIFLATIR MI?

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.