Kahraman TV

Cami hocası mısın, tıp doktoru mu?

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV köşe yazarlarından Zekeriya Büyükdereli, "Cami hocası mısın, tıp doktoru mu?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Zekeriya Büyükdereli'nin bu haftaki yazısı:

Hepimize merhabalar, güzel keyifli bir gün ve hafta diliyorum

Bir süredir sizlerle buluşamadık. Özlemimizi bir özür ile gidermeye başlayalım. Yazamadım çünkü; 24 Ekim 2021 tarihinde @uzmdrzekeriyabuyukdereli sayfamda paylaştığım videomda anlattığım gibi son 2 yılın birikmiş, kendine bir mecra bulamamış tüm alerjen ve mikropları salgın halinde başta çocuklarımız olmak üzere hepimizi hastalandırdı. Covid19 ayrı bir sorun olarak şurda dururken bir de diğerleri geldi başımıza. Tabi bir çocuk hekimi olarak bana çok uzun saatler ve çok sayıda hastaya hizmet verme zorunluluğu doğdu. Bırakın düşünecek vakti uyuyacak vakti bile çok zor buldum.

ÇÜNKÜ HASTALIKLAR BİLE ÇAĞINDA GÜZELDİR

Peki neden böyle oluyor; atalarımızın “her şey çağında güzeldir” sözünü hastalıklar için de söylemek doğru olur. Yaratıcı sistemi kurarken pek çok hastalığın çocukluk çağında geçirilmesini ve bunlara karşı vücutta yıllarca kalıp bizi o hastalıklara karşı koruyacak antikorlar oluşmasını sağlamayı amaçlamış. Geçen yıl karşılaşmadığımız mikroplarla bu yıl veya daha geç yıllarda karşılaştığımızda yaygın bir şekilde hastalanacağımız kesindir. Yani son 2 yılda kısmen eve kapanarak ve okula gitmeyerek mikrop ve alerjenlerin de kişiden kişiye geçişini engelledik. Bu da bu mikrop/alerjen maddelere karşı immun korumayı sağlayacak antikorların (mikropları/alerjenleri tanıyıp öldüren yapıların) oluşmamasına neden oldu. Şimdi okullar açık, mikrop ve alerjenlerin keyiften samba yapma zamanıdır. Çocukların özellikle okulun ilk yılında çok hastalanmaları doğaldır ve gelecek için koruyucu sistemleri güçlendirmesini sağlar.

Doğal akışı dışına çıkardığımız her şey bizler için sorun çıkarır. Çocuklarımız için aşırı korumacılık, aşırı izolasyon yeterince koruyucu hücre olmadan büyümeleri demektir. Ve gelecek için tehlikeler oluşturur. Tabi bu doğal akıştan kasıt tıp bilimden, aşılardan ve ilaçlardan yardım almamak değildir. İlaçlar ve aşılar doğru kullanıldığında hayat kurtarır ve yaşam kalitesini artırır.

BİTKİSEL MADDELERLE TEDAVİ YAPAN MUHTEŞEM İNSANLAR NERDE

Covid19 pandemisi süresince sosyal ağlarda her derde deva bitkisel ürün anlatanları pek sahne ışıkları altında göremedim. Her hastalığı ilaçsız iyileştirdiğini kuvvetle iddia edenlerden pek ses çıkmadı. Vardılar da ben mi göremedim. Olumlu olumsuz etkileri uzun dönemde görülebilen hastalıklar için “A” bitkiselinin çok işe yaradığını iddia etmek kolaydır. Çünkü zaman içinde işe yaramadığı görülse bile o zaman diliminde epey satış yapılmış olur. Ancak covid19 gibi hızlı bir süreçte bitkisel maddeleri övdüklerinde....

*** YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.