Kahraman TV

Cafer Uzunkaya: "Maraş'ımız Önemli Mesafe Katetti"

KAHRAMANMARAŞ

Maden sektörü istişare toplantısında konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya "Hayatta hiçbir şey insan hayatından önemli değil" dedi.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen maden sektörü istişare toplantısına İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Vali Ömer Faruk Coşkun, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve STKTemsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Cafer Uzunkaya, "Hayatta hiçbir şey insan hayatından kıymetli değildir" dedi.

Dünyada pandemi nedeniyle alarm verildiğini ifade eden Uzunkaya, "İş kazaları ve meslek hastalıklarında, dünyada her yıl 2 milyon 780 bin insan hayatını kaybediyor. Pandemide kaybedilen insan sayısı kadar her yıl meslek hastalıklarında insanalr hayatını kaybediyor." açıklamasında bulundu.

KAZALARIN VE HASTALIKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN

İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçmenin kolay olduğunu belirten Genel Müdür Uzunkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İş kazalarının yüzde 98'ini, meslek hastalıklarının yüzde 100'üne engel olmak mümkün. Bu hayali rakam mı? Hayır. Bilimsel rakam. Türkiye'de en güzel örneği iş sağlığı ve güvenliğinde katettiğimiz mesafe ve özellikle Maraş'ımız adına daha farklı bir başarı hikayesini ortaya koyduğumuzda da rahatlıkla görebileceğiz.

Maraş'ımıza ayrı bir tebrik etmek lazım. Türkiye'de böyle bir sürecin yaşandığı noktada, Maraş'ımızda 41.3'e karşılık yüzde 71 oranında ölümlü iş kazalarında mesafe katedildi."

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada toplantıya katılımlarından dolayı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’ya teşekkürlerini iletti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.