Kahraman TV

Cafer Nalçacı Yazdı: "Dost Acı Söyler!"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Cafer Nalçacı, "Dost Acı Söyler!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Deprem; bir şehri, bir bölgeyi yok edebilen, nesillerin gidişatını değiştiren, sosyolojik ve insani olarak büyük çöküşlere sebep olan bir doğa olayıdır. Habersiz ve ansızın geldiği için önlemini önceden almamız gereken, almadığınızda çok kötü sonuçlar doğuran en yok edici vakalardan birisidir.

Ülkemiz deprem bölgesidir ve özellikle Kahramanmaraş bu konunun uzmanları tarafından yakın zamanda büyük deprem beklenen bölgeler arasında yer almaktadır. Büyük bir depremde yaşanacak kayıpların yüzbinlerce, yıkılacak binaların on binlerce olabileceği unutulmamalıdır.

Aslına bakarsanız ülkemiz deprem sonrasında çok ciddi kenetlenen ve ciddi yardımlar toplayan insani değerlere önem veren bir toplum yapısına sahip fakat Nasrettin Hocanın, Testi kırılmadan kızını uyarması gibi bizler de bu büyük uyanışı ve birlikteliği deprem sonrasında değil de, testi kırılmadan önce göstermeliyiz. Toplum olarak yapacaklarımız bir yere kadar sınırlı olduğundan ilgili Belediye ve Kamu kurumlarını harekete geçirmek için çaba sarf etmeliyiz, kentsel dönüşüm ile ilgili neler yapıldı sorgulamalıyız, verilen sözler ne ölçüde gerçekleştirildi dönüp arkamıza bakmalıyız. Yıllar geçip giderken alınmayan önlemler, ötelenen kentsel dönüşümler, takdir ilahi anlayışı ile gelecek gelsin inanışı sonunda hüsrana ve büyük kayıplara yol açmaktadır...

DEVAMI İÇİN ÇİFT TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.