Kahraman TV

"Biz Kahramanmaraş’la Yarışmıyoruz, Paris’le Yarışıyoruz"

KAHRAMANMARAŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı” açılış konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronomi sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek ticari hacmin artırılması amacıyla gerçekleşen “Gastronomi Turizmi Fuarı ve Konferansı” GastroShow’da açılış konuşması yaptı.

Fatma Şahin konuşmasında bütün farklılıkları bırakarak, Anadolu'nun zenginliklerini ve sokaklarında tarih kokan lezzetleri dünyaya anlatılacağını söyledi.

"KAHRAMANMARAŞ İLE YARIŞMIYORUZ, PARİS İLE YARIŞIYORUZ"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin GastroShow'un açılış programında yaptığı konuşmada birey olarak herkesin zaman ve mekanın şahitleri olduğunu hatırlatarak, "OECD Şampiyon Belediye Başkanları vesilesiyle Paris Belediye Başkanı ile yaptığım toplantıda 'Dünya büyük bir kaostan geçiyor daha fazla iş birliği ve güç birliğine ihtiyacımız var' dedi. Artık şehirler yarışıyor. Ama biz Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş ile yarışmıyoruz. Barcelona, Paris, San Sebastian ile yarışıyoruz. Tesis sorunlarımızı tamamladık. Bu memlekette altyapı belediyeciliği bitmiş, sosyal ve kültürel belediyecilik yükselen bir değerdir. Şehir ekonomileri en önemli sağlamamız gereken bütüncül bakıştır. İşte bu yüzden İstanbul, İzmir ve Gaziantep ekonomileri için yapacak çok işimiz var. Kim ekonomiyi ekolojiye çevirir, yeşil ekonomiyi çalışırsa, kültür turizmini ekonomiye dönüştürüşe, kim bilgi ekonomisine şehri hazırlarsa bu rekabeti yönetecektir. Farklılıklarımız var ama zaman yerel demokrasiyi güçlendirerek iş birliklerine gitme zamanı. Ortak sorunlara ortak çözüm üretme zamanı. Tek hassas olmamız gereken konu yalan siyasetine müsaade etmememiz gerek" diye konuştu.

Başkan Fatma Şahin, konuşmaların ardından Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman tarafından teşekkür plaketi aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.