Kahraman TV

Beslenme Dostu Okullar Ödüllendirildi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında sertifika ve ödül töreni gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan sertifika törenine İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve sertifikaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, “Gençlerimizin, çocuklarımızın daha hijyen ve daha temiz bir eğitim almasını, daha sağlıklı yetişmesini amaçlıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise, “Çocuklarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

2006 yılından beri devam eden “Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü” geleceğin önemli neferleri olan çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda sağlıklı bir ortamda öğrencilerin eğitim ve öğretimini sürdürmelerini sağlıyor.

Ayrıca programda 2010 yılından itibaren yürütülen, “Beslenme Dostu Okul” projesinin önemine de vurgu yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.