Kahraman TV

Bertizspor Başkanı'ndan Hayrettin Güngör ve Necati Okay'a Eleştiri

KAHRAMANMARAŞ

Bertizspor Kulüp Başkanı Fatih Yıldız, Hayrettin Güngör ve Necati Okay'a sitem etti.

Bertizspor Kulüp Başkanı Fatih Yıldız, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Fatih Yıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sayın Hayrettin Güngör,
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız,

Sayın Necati Okay
Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanımız,

Bir seçmeniniz feryat ediyor;

Kendi dili, kendi uslubunca sizlere sesini duyurmaya çalışıyor.

Yüzbinlerce seçmeniniz var, takdir edersiniz ki hepsinin sesini duyurması aynı olmuyor. Kimisi dostlarını araya sokuyor, kimisi partiden geliyor, kimisi iş adamı sizlerle iş yapıyor, kimisi dilekçe veriyor sonucunu bekliyor. Kimisi de sosyal medya üzerinden sizlere ulaşarak sorunlarını dile getirmeye çalışıyorlar.
Hepsininde amacı şehrimizdeki bir sorunu, yada kendilerinin yaşadığı bir proplemi çözüme kavuşturmak.

Bizler osmanlı bakiyesi olarak yaşadığımız, bu topraklarda siz başkanlarımızın "tebası'yız, kullarıyız," böyle bir kültürden geliyoruz.

Bugün yaşadığımız Demokrasi de ise sizlerin seçmenleriyiz.

Sosyal medyayı etkin kullanan, asgari ücretle çalışan, vatan millet aşığı, evine ekmek götürmekte zorlanan, sarı renkli renault marka 70 lerden kalma arabasıyla, her hafta köyüne giden iki karık domates, iki karık biber yetiştirmeye çalışan, çalışkan iyi yürekli, köyünün sorunlarını dile getiren çevreye duyarlı, memleketin proplemlerini duyurmaya çalışan, sorunları dile getirirken üslûbunu begenmesem de iyi niyetle sizlere sesini duyurmaya çalışan bir tebanız, bir seçmeniniz var.

Sizler, eğitimli görgülü nezaketli, bu milletin ekseriyetinin oyuyla seçilmiş başkanlarımızsınız. Her ne kadar üslubu sizleri ve bizleri üzse de bu vatandaşımızın aylardır sosyal medya üzerinden talebleri var.

1. Köyünün tabelasının olmadığı iddası,
Sayın Necati bey başkanım, gerçekten köyde tabela yoksa, sosyal medya üzerinden bu talebi duymayan kalmadı, bir talimat versenizde vatandaşımızın hassas olduğu bu talebi yerine getirilse, bir tabelanın maliyeti nedir. Hem o vatandaşımızı sevindirisiniz, hem de duyarlı olduğunuzu göstererek secmenlerinizin gönlünde yer edineceksinizdir.

2. Dedesinden hatıra , yol kenarında ulu çam ağaçları var, yolun yeterince geniş olmasına ragmen, o ağaçların yol genişletme bahanesiyle kesilmemesini istiyor( görme fırsatı buldum).
Gerekirse bir heyet göndererek, bu vatandaşı da alarak bir çözüm aransa, çok mu zor olur. Mimar sinan bir çocuğun gönlünü kırmamak için minareye ip atıp minare düzeltiyordu, o hassasiyete geri dönebilsek, bunun örneğini bizlere yaşatsanız, şu pandemi döneminde yeniden umudumuz artsa, bir başlangıç olsa, dünyamız biraz güzelleşse.

Sizler şehrül eminimizsiniz; bu şehirde yaşayan herkes sizlere emanet; insanlarımız, çevremiz, imarımız, güvenliğimiz, bizler yanlış bilebiliriz, haksız taleplerde bulanabiliriz, bunların doğru olanlarını yapmak sizlere, yanlış olanlarını da anlatarak bizleri ikna etmek siz başkanlara, dua etmekte biz seçmenlere düşer.

Peygamberimiz S.A.V. buyurdu: Yönetici, halkın tamamına aynı içtenlikle sahip çıkmazsa, Cennetin kokusunu bile alamaz.”(Buhari, “Ahkam”, 8).

Müslimin bir rivayetinde: Müslümanların yönetimini üstlenen fakat onlar için bütün gücüyle çalışmayıp, bütün içtenliği ile hepsini kucaklamayan yönetici, onlarla birlikte cennete giremez, buyurmuştur.(Müslim,”İman”, 229).

Hz. Âişe’den(r.anh)den rivayet edilmiştir: Ben evimde Rasulullah’ı(s.a.v) şöyle dua ederken işittim:
Alla’ım! ümmetimin yönetimini üstlenip de, onları sıkıntı ve meşakkate düşürene sen de sıkıntı ver; Ümmetimin yönetimini üstlenip de onlara kolaylık gösterip(rahatlık ve refaha kavuşturana) sende kolaylık göster.(Müslim, “İmare”, 19).

Umutlarımız daim olsun inşallah."

Yorumlar (1)

Cafer kaya 4 Yıl Önce

Başkan, kırıp dökmeden gayet centilmen bir üslüpla talebi duyurmuş

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.