Kahraman TV

BBP'den Ayrıldılar Yeni Parti Kuruyorlar

KAHRAMANMARAŞ

Büyük Birlik Partisi'nden ayrılan Kahramanmaraşlı siyasetçi Remzi Çayır, yeni parti çalışmaları kapsamında Muş'un Hasköy ilçesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi'nden ayrılan ve Milli Yol Hareketini kuran Remzi Çayır, Muş'un Hasköy ilçesinde kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Milli Yol Hareketi Sözcüsü Remzi Çayır, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye yüklenerek, "Muhsin Yazıcıoğlu’nun ideallerini kapsamayınca elbette ki orada durup bekleyecek değildik. Bizler de ret sunduk. Ve onun hayaline, onun duruşuna uygun bir oluşum kurmak zorunda kaldık. Onun içinde yollardayız." dedi ve parti kuracaklarını duyurdu.

"TÜRKİYE İDEALİYLE YOLA ÇIKTIK"

Milli Yol Hareketi olarak adlandırılan oluşumun sözcülüğünü yapan Remzi Çayır, “Biz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları olarak, -onun yarım kalmış bir hayali vardı- Türk’ü, Kürt’ü, Türkmen’i, Laz’ı, Çerkez’i bir arada olan Türk milleti diye anılan ve birlikte mutlu olan bir ülke hayali ile yola devam ediyoruz. Geçim derdinin olmadığı, adaletsizin olmadığı, ayrım ve kayırımın olmadığı bir Türkiye idealiyle yola çıktık.

Köyleri de şehirleri de onun için dolaşıyoruz. Bazıları soruyor, ‘Neden koruduğunuz partide değilsiniz’. Parti bambaşka bir hale bürününce, parti olmaktan çıkınca Muhsin Yazıcıoğlu’nun ideallerini kapsamayınca elbette ki orada durup bekleyecek değildik. Bizler de ret sunduk. Ve onun hayaline, onun duruşuna uygun bir oluşum kurmak zorunda kaldık. Onun içinde yollardayız." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.