Kahraman TV

Bayram, Sevdikleriniz Yanınızda İse Bayramdır

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Merve Taşdemir, "Bayram Sevdikleriniz Yanınızda ise Bayramdır" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İslamiyet'te dini bayramların ayrı bir yeri vardır. Müslümanlar Allah'u Teala'nın emirlerini harfiyen yerine getirirken bayram olarak belirlenen günleri de neşe, mutluluk, huşu ve tefekkür içerisinde kutlarlar. Müslümanların yılda 2 bayramları vardır. Bu dini bayramlardan birisi Ramazan Bayramı diğeri de Kurban Bayramıdır.

KURBAN BAYRAMI NEDİR?

İslam dünyasında büyük bir sevinç ve dayanışma içerisinde kutlanan Kurban bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren 4 gün kutlanır. Diğer bir anlatımla Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı 4 gün devam eden bir bayramdır. Zilhicce ayının 9. gününe "Arife Günü" denmektedir. Bayramdan bir önceki gündür. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ise "Eyyam- nahr" denir.

Kurban bayramı ayrıca Müslümanların her yıl "Hac " görevlerini yerine getirdikleri vakittir. Hac, Mekke'ye gidilmek suretiyle ve Kabe'nin tavafını da kapsayan bir ibadettir. Hac farizasını yerine getirmekte olan Müslümanlar kurbanlarını da Mekke'de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından aynı anda büyük bir coşku ile kutlanır.

Bayram temiz ve mümkünse yeni kıyafetler giyilir.

Kurban bayramında çocuklara bayram harçlığı vermek gelenektir.

Kurban bayramında bayram...

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.