Kahraman TV

Başkan Mahçiçek: Eğitim Sistemimizi Dini Güruhlara Teslim Etmemeliyiz!

KAHRAMANMARAŞ

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, A Haber Mikrofonlarına 15 Temmuz Hain Darbe Girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, A Haber Mikrofonlarına 15 Temmuz Hain Darbe Girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘ANLAŞILDI Kİ DİNİ KULLANDILAR’

Başkan Hanefi Mahçiçek ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gün Marmaris’teydi. Hiç kimsenin cesaret edemeyeceği ölüm uçağına bindi ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Hain kalkışmanın sonuçsuz kalması için millet hareketini yönetti. O ülkenin Cumhurbaşkanı, başkomutanı ve aynı zamanda kahramanlık komutanıdır. Şunu bilmemiz lazım ki o gün ülkenin dini değerlerini kullananlar neredeyse ülkeyi işgale uğratacaklardı. Fakat anlaşıldı ki amaçları bu ülkeyi bölmekti. Demek oluyor ki artık eğitim sistemimizde bu kabil dinimizi kullanan güruhlara fırsat vermememiz lazım. Yeni neslimize ülkemizin değer yargılarını öğretmemiz lazım. Yeni nesil ülkemizin önceki dönemde yaşadıklarını bilmiyordu. 15 Temmuz’u artık ders kitaplarımızda kullanmalıyız. Ülkemizin o gün neler yaşadığını gençlerimiz iyi öğrenmeliler’ açıklamasında bulundu.

‘KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA 1 BUÇUK GÜN DAYANMIŞTIK’

15 Temmuz günü Kahramanmaraş’ta çeşitli programlarla anılacak. Bizlerde millet meydanımızda sabaha kadar nöbet tutacağız. Üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi hala ajan gibi çalışanlar var. Mücadele her alanda devam ediyor ama milletimizin birliğini bozamayacaklar. Ülkemizin ilerleyişi her alanda devam edecektir. Şunu belirtmek isterim ki Türkiye artık sadece kendi sınırları içerisinde kalan bir ülke değildir. Etki alanı her geçen gün artan bir ülke. Bugün ülkemizin 13 farklı ülkede askeri yapılanması ve üssü var. 1974 Kıbrıs Barış Harekatını ben hatırlarım. ABD ambargo uyguladı ve 1 buçuk gün dayanabildik. Fakat görüyoruz ki şimdi ülkemiz aylardan beri savaşıyor ve en ufak bir sorun yaşamadık. Bu ülkenin kahramanları sırtlarındaki bayrakları ve yüreklerindeki imanlarıyla onları yerle bir etmiştir’ ifadelerini kullandı.

HABER:İlker APAYDIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.