Kahraman TV

Başkan Güngör YKS ve LGS’de Dereceye Giren Öğrencilere Yeni Şehir Planı Müjdesini Verdi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi.

Kahramanmaraş Şairler Tepesi’nde düzenlenen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman LGS ve YKS’de dereceye giren öğrenciler ve öğrencilerin ailesi ile bir araya geldi. Başkan Güngör, öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürüne ve ailelere teşekkür ederek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Zor zamanlar geçirdik, özelliikle bu yavrularımız pandemiyi gördü, ardından dünyanın en büyük iki Depremini yaşadı. Eğitim hayatları kesintiye uğradı, ama tüm bu zorluklar içerisinde rabbim her zorluğun içerisine bir kolaylık veriyor, onlar çalıştılar ve bu başarıya ulaştılar.”

“Şehir Yapılaşması Gençlere Yönelik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şehrin yeniden yapılaşması başlamıştı, Başkan Güngör dereceye giren öğrencilerle bir araya geldiği programda önemli açıklamalarda bulundu. Şehrin yeniden yapılaşması ve imarında gençlere yönelik alanlar bulunacağını duyurdu. Güngör, şehir planının yanı sıra yaşanan asrın felaketi’nin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için “Deprem Hafıza Müzesi” projesinin yapılmaya başlandığını dile getirdi. Depremin sembolü Ebrar Sitesi civarına yine gençlere yönelik Millet Kütüphanesi, yüzme havuzları, halı sahalar, yeşil alanlar, spor salonlarının yapımının başlaması için sürece girdiklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman dereceye giren öğrenciler ve ailelerle yapılan buluşmada deprem sonrası öğrencilerin şehre dönüşüne değindi. Kahraman: “Deprem bölgesinden il dışına giden 96 bin öğrenciden 33 bin tanesi Kahramanmaraş’a geri döndü yani geri kalan 9 İl’in 3’te 2’sini Kahramanmaraş tek başına, 3’te 1’ini geriye dönüş şeklinde ortaya koydu” dedi. YKS sıralama rakamlarından bahseden Kahraman, Kahramanmaraş’ın önceki yıllarda 66. Sırada olan bir il olduğunu ancak geçen yıl 31. Sıraya düştüğünü vurguladı. Kahramanmaraş’ın bu yıl sıralamada daha da artacağını ön gördüğünü dile getirdi. Kahraman: “ sevgili yavrularım, biz sizden yaş olarak önde yaşayan büyükleriniziz. Hayat tecrübemiz bize gösterdi ki her şeyin en temeli ahlak. Akademik başarı bile ahlakı takip ettiğinde anlamı var” sözlerine yer verdi.

Başkan Güngör ve Milli Eğitim Müdürü Kahraman, öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek sözlerine son verdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.