Kahraman TV

Başkan Güngör Sitem Etti!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleşen 2. Uluslararası Robot Yarışması’na Türkiye ile birlikte toplamda 8 ülke katıldı. Burada Konuşan Başkan Güngör:’’Böyle bir uluslararası boyutta olan bir etkinlikte ben şehrimizdeki bütün gençlerin burada olmasını arzu ediyorum.’’dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleşen 2. Uluslararası Robot Yarışması'na Kahramanmarş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de katıldı.

Başkan Güngör burada yaptığı konuşmasında:''Lisede bir hocam vardı derdi ki ‘’Hayalinizi büyük kurun, hayalleriniz varsa başaramadığınız hiçbir şey olmaz derdi.’’‘Hayalimiz olacak hedeflerimiz olacak eğer bunu yapabilirsek bir çok hususu başarmış oluruz.

Değerli gençler bugün burada uluslararası boyutta bir robot yarışması yapıyoruz. Geçmişe baktığımızda birçok evreler oldu. Tuşlu telefonlardan akıllı telefona geldi. Dünya gelişiyor değişiyor. Özellikle bilişim teknolojileri son derece hızlı gelişiyor. Bilişim teknolojilerinin bir özelliği var, tabi burada bir dışa bağımlılık ciddi manada o ülkede kaynak transferine neden oluyor. Türkiye’nin bugün sadece yazılım için 10 milyar doların üstünde bir yazılım maliyeti ödendiği ifade ediliyor.

''Ülkelerin bağımsızlığını tehdit eden bir sonuca varıyor''

Ayrıca bu işin bağımlılığı var. Teknolojiye sahip olmazsanız, yönetemezseniz eğer yerli yazılımlara ulaşamazsanız ülkelerin bağımsızlığını tehdit eden bir sonuca varıyor. Bu tür organizasyonlar üniversitelerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın kapasitesini geliştiriyor.

''Ya salon çok geniş, ya katılımcı çok az''

Bu manada Kahramanmaraş şehrimizde yapılan bu organizasyonun ülkemizin bu manadaki gelişmelerine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir sitemimi dile getirmek istiyorum. Ya salon çok geniş, ya katılımcı çok az. Böyle bir uluslararası boyutta olan bir etkinlikte ben şehrimizdeki bütün gençlerin burada olmasını arzu ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.