Kahraman TV

Başkan Güngör'den Açıklama:Belediyenin Borcu Olması Hizmete Mani Değil

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Kahramanmaraş gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve Kahramanmaraş’a yapılacak hizmetlerle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Güngör'ün açıklamalarından satır başları:

‘İHTİYAÇ FAZLASI İSTİHDAM MEVCUTTU,AZALTIYORUZ’

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildiğimiz günden bu yana belediye içerisinde bir takım tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladık. Ben önceki dönem başkanımız şöyle yaptı, böyle yaptı şeklinde bir anlayışta değilim. Önceki başkanlarımızın hukuku da bizim hukukumuzdur, partimizin hukukudur. Fakat bizim yönetim anlayışımız biraz daha farklı. Yapılan araştırmalarımız neticesinde Büyükşehir Belediyesinde gelir-ihtiyaç dengesini gözeterek ifade ediyorum ihtiyaç fazlası istihdam mevcut. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç hasıl olmadığı taktirde işçi alımı söz konusu olmayacaktır.

‘BELEDİYENİN BORCU OLUR’

Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğimiz yatırımlara alan açmak için bu tür tedbirleri almak durumundayız. Ben hiçbir zaman Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin borcu var gibi bahanelere sığınmadım. Belediyelerin borcu olu, doğaldır. Bizimde borcumuz olacaktır. Hizmet üreterek borçlanmada bir mani yok. Biz borç olayına yönetebileceğimiz borç diye bakmak istiyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini hem kaynak üreten hem de borcunu yönetebilen bir belediye haline getirmek istiyoruz.

‘KALE 2 AY SONRA AÇILACAK’

Kahramanmaraş Kalesini şehrin en gözde noktalarından birisi haline getireceğiz. Beraberinde Tekke’de kentsel dönüşüme şubat ayında başlanacak. Kapalı Çarşı ve Ulu Cami, beraberinde Trabzon Caddesini tarihi bir doku içerisinde restore edeceğiz. Kılavuzlu Mesire alanını önemsiyoruz. Gurup yolu ihtiyaçlarının tamamını gidereceğiz. Aksu Çayı konusunda çizgimiz kesin. Temizlenmesi yönünde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bize ait olan kısmında sorumluluk alacağız.

‘EKİBİ NEDEN DIŞARIDAN KURDUK?’

Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin bir takım eleştirileri oluyor, ekibi neden dışardan kuruyorsunuz diye. Bende kendilerine Kahramanmaraş’ın dışarıya da açılması yönünden bu tür adımların ilk olmadığını ifade ediyorum. Beraberinde görevlendirme yaparken liyakat esasına göre hareket ediyoruz. Bir işi kime versek daha iyi yapar onun derdindeyiz. Buradaki makamlar da kalıcı değildir. Sorun gördüğümüz yerlere müdahale edeceğiz.

‘ULUSLAR ARASI DONDURMA FESTİVALİ YAPACAĞIZ’

Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunun 100.Yılı etkinlikleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Bahara doğru Uluslar arası bir dondurma festivalini Kahramanmaraş’ta yapacağız. Festivalin tarihi her yıl aynı olacak. Germenicia Antik Kenti ile ilgili de orada bir Germenıcıa Sokağı kurulsun istiyoruz. Tarihi Kentler noktasına Germenıcıa’nın da katılmasını istiyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezinde 12 ay yaşayan bir alan oluşmak istiyoruz. Orada önümüzdeki süreçte bir otel yapılması yönünde çalışmalarımız var. Yaz kış kullanılan önemli bir tesis haline gelecektir. Kahramanmaraş’ın potansiyeli Gaziantep’ten fazladır. Gün yüzüne çıkarabildiğimizde bu açık şekilde görülecektir.

HABER:İlker APAYDIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.