Kahraman TV

Bakan Koca Açıkladı: Kahramanmaraş'ta Vaka Sayıları Artıyor

KAHRAMANMARAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 - 8 Ekim tarihleri arasında 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 ve 8 Ekim tarihlerini içeren illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Koca paylaşımında, "2-8 Ekim arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Vakaların en çok arttığı illeri açıklayan Koca, "2-8 Ekim arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş, Karabük" dedi.

KAHRAMANMARAŞ ALARM VERİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın günlük koronavirüs tablosuna ek olarak açıklamaya başladığı haftalık verilerde Kahramanmaraş'ta vaka sayıları artıyor.

Kahramanmaraş'ta en yüksek vaka sayıları 17-23 Nisan tarihleri arasında 239,09 oranında görülürken, tam kapanma dönemi ile birlikte vaka sayılarında ciddi düşüşler yaşanmıştı.

26 Haziran - 2 Temmuz arasında vaka sayıları 9,42'ye kadar gerileyen tabloda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre Kahramanmaraş'ta artan vaka sayıları alarm vermeye başladı.

2-8 Ekim arasında Kahramanmaraş'ta her 100 bin kişiden 303,64'ü koronavirüse yakalandı.

25 Eylül - 1 Ekim tarihinde Kahramanmaraş'ta 237,55 vaka sayısı görülürken, Kahramanmaraş'ta bir haftada 66,09 artış yaşanmış oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.