Kahraman TV

Ayşe Kısacık Uslusoy Yazdı: "Hayatınızı paylaşıyorsunuz da malınızı neden paylaşamıyorsunuz?"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Ayşe Kısacık Uslusoy, "Hayatınızı paylaşıyorsunuz da malınızı neden paylaşamıyorsunuz?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

işte Kısacık Uslusoy'un bu haftaki yazısı:

Tüm okuyucularıma selamlar...

Bu haftaki başlığımı boşanma aşamasında kendisini güçsüz hisseden fakat aslında çok güçlü olan kadınlar için attım. Şöyle ki diyerek konumuza bir giriş yapalım mı ne dersiniz?

Düşünsenize... Ev hanımısınız ve boşanma süreci içerisindesiniz. Evlilik birlikteliğiniz içerisinde eşiniz 1 ev ve 1 araba almış. Bu ev ve arabaya maddi bir katkınız yok. Bu ev ve arabadan bir hak talep edebilir misiniz? Cevabınız Hayır ise bir de Türk Medeni Kanunu ve Yargıtay ne diyor, bir bakalım: Öncelikle, mal paylaşımı konusunda bir hak elde edilebilmesi için boşanma davasından ayrı mal rejiminin tasfiyesi sebebiyle bir dava açılması gerekir.

Bu davanın açılabilmesi için önce eşler arasında bir boşanma davası açılmış olmalıdır. Mal rejiminin tasfiyesi sebebiyle açılan davanın karara bağlanabilmesi için ise boşanma kararının kesinleşmiş olması gerekiyor. Boşanma davası sonucunda hükmedilen boşanma kararı kesinleşmek kaydıyla, mal rejimi, boşanma davasının açıldığı tarihte sona ermiş kabul edilir (MK m.225/son). Boşanan tarafların mal paylaşımı açısından tüm alacak ve... *** YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.