Kahraman TV

Ankara'dan Kahramanmaraş'a Uzanan Operasyon: 19 Kişi Gözaltına Alındı

KAHRAMANMARAŞ

Ankara Esenboğa Havalimanından Kahramanmaraş'a uzanan kaçakçılık operasyonunda 19 şüpheli gözaltına alınırken 15 Milyon Liralık Kürk ele geçirildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Kahramanmaraş'a uzanan kaçakçılık operasyonunda 19 şüpheli gözaltına alınırken 15 Mİlyon Liralık Kürk elegeçirildi.

Alınan bilgiye göre, Esenboğa Havalimanı'nda kaçakçılığa yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Gümrük Muhafaza ekipler düzenledikleri operasyonla kaçakçılığa geçit vermedi. 195 kunduz ve 55 tilki postu ele geçrildi. Ekipler, Esenboğa Havalimanı'na bir yolcunun çok sayıda hayvan postuyla geleceği habari üzerne çalışma başlattı. Türkiye'ye gelecek yolcuların bilgilerinin önceden alınarak risk analzine tabi tutulduğu araştırma sonucu, söz konusu kişnin ne zaman, hangi uçakla havalimanına geleceği tespit edildi. Ekpler, söz konusu uçak havalimanına indiğinde şüpheli yolcu ve bagajları gözetim altına aldı. Gümrüğe herhangi bir bildirmde bulunmadan bagajlarını alarak havalimanı çıkışına yönelen yolcu durdurularak bagajları X - ray cihazı ile kontrol edildi. Bu kontrolün ardından açılarak aranmasına karar verilen bagajların içerisinde 195 kunduz ve 55 tilki postu bulundu.Yabancı uyruklu uyruklu kişi gözaltına alındı.

KAÇAKÇILIK YÖNTEMLERİ GÜMRÜĞE TAKILDI

Saha araştırmaları ve istihbarat faaliyetleri sonucunda ekipler düzenledikleri başka bir operasyonda ise havalimanında bulunan geçici depolama sahasındaki ticari değeri yüksek ürünlerin değersiz eşya ile değiştirilerek piyasaya sürüldüğünü ortaya çıkardı. Yaklaşık 3 ay teknik ve fiziksel takip yapan ekipler, gerekil delilleri titizlikle toplayarak operasyon içn düğmeye bastı. Faillerin bulunduğu Ankara , Antalya, İstanbul ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarında marka çantalar, kripto para cihazları ve cep telefonlarının da bulunduğu 15 milyon lira değerindeki ürünü, vergilerini ödemeksizin Türkye'ye soktuğu tespit edilen 19 şüpheli gözaltına alındı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.