Kahraman TV

ALTINŞEHİR YENİDEN PARLAMAK İSTİYOR

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Tümay Mercan Altınşehir Yeniden Parlamak İstiyor,başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Deprem Kahramanmaraş altın üreticilerini de vurdu.

Kahramanmaraş'ta 700 kuyumcu atölyesi ile iş yerlerinin hasar alması ve milyonluk makinelerinin zarar görmesi nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı.
10 bin kişinin işsiz kaldığı, ülke genelinde altın ve mücevher işçiliği ücretlerinin yüzde 30 - 35 arttığı belirtiliyor.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz kendi imkanlarıyla üretimin devam etmesini sağlamaya çalıştıklarını Altınkentin Kuyumcular Sitesinin onarım için beklediğini söylüyor Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi’nin yöneticilerinin de katıldığı “Altın Üretim Merkezi Kahramanmaraş Depremin Yaralarını Sarıyor” online söyleşisinde.

Konu çeşitli yayın organlarında depremden bu yana yazıldı. Fakat sorunun yakın ve uzak geleceğe yönelik çarpan etkileri önemli.

-Konut sıkıntısı dolayısıyla konusunda uzmanlaşmış işçilerin bazıları başka şehirlere göçüyor.

-Altınkent Kuyumcular Sitesi kullanılamaz durumda olduğu için üreticiler kendi imkanlarıyla çeşitli yerlerde üretim yapıyorlar. Dağınıklık ve güvenlik sorunu yaşanabilir.

-Kahramanmaraş ülkemiz altın üretiminin üçte birini sağlayan bir şehir. % 30 üretimden şu anda % de 8 üretime düşmüş durumda.

Başkanı Mustafa Öz depremle birlikte altına olan talebin de yükseldiğini söylüyor. Yani iş var. Hammadde var. Çalışacak insan var. Ama çalışacak ve konaklayacak mekan sorunu var. Üstelik bu konu ekonomi açısından katma değerli bir konu. Diğer taraftan bölgede istihdamı da canlandırmak, motivasyonu sağlamak için de çok önemli.

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.