Kahraman TV

Ali Öztunç: Millet Aç Geziyor, AK Parti Yandaş Firmalara Teşvik Veriyor

KAHRAMANMARAŞ

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç; "Millet aç geziyor, AK Parti yandaş firmalar daha çok kazansın diye teşvik üstüne teşvik veriyor. Ayıptır, günahtır. Bir kez daha söylüyorum. Bacalara filtre takılmadan bu firmaya verilecek her kuruş, millete ihanettir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yasal olarak zorunlu olduğu halde bacalarında filtre bulunmayan Afşin-Elbistan Termik Santrali'ni işleten Çelikler Holding'e AK Parti iktidarının 1.5 milyar TL teşvik verdiğini belirterek, "Millet aç geziyor, AK Parti yandaş firmalar daha çok kazansın diye teşvik üstüne teşvik veriyor. Ayıptır, günahtır. Bir kez daha söylüyorum. Bacalara filtre takılmadan bu firmaya verilecek her kuruş, millete ihanettir" diye tepki gösterdi. 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, Afşin-Elbistan Termik Santrali’ni işleten Çelikler Holding’e yasa gereği zorunlu olarak takması gereken filtreleri takmadığı halde teşvik verildiğini bildirdi. 

Öztunç, Kahramanmaraş halkının, Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin bacasına filtre takılmaması nedeniyle yıllardır zehir soluduğunu belirterek, "Geçmiş yıllarda firmalara yapılan uyarılara, firmalara filtre teşviki verilmesine rağmen bu filtreler bir türlü takılmadı. Yasa ile filtre zorunluluğu getirildi ama süre dolmasına kısa bir süre şirketlerin isteği ile filtre işi yıllarca ertelendi" dedi.

AK Parti iktidarının her zaman şirketleri öncelediğini ifade eden Öztunç, "Hep şirketlerin daha fazla para kazanma hırsına teslim oldu. TBMM 2019’un sonunda filtre takma işini yine erteledi. Kanun TBMM’de görüşülürken seyirci kalan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, muhalefetin ve yöre halkının tepkisi sonrası yasayı veto etti. Etti de ne oldu. Bacalara filtre takıldı mı? Hayır. Şirketlere 6 ay süre verilmesine rağmen, bu yasal zorunluluk yine yerine getirilmedi" ifadelerini kullandı.

CHP’li Öztunç, AK Parti iktidarının santral bacalarına filtre takılması yasası sürecini hiç yaşanmamış gibi halktan değil şirketlerden yana tavır aldığını belirterek, "Ceza yazması gereken şirketi ödüllendiriyor, teşvik veriyor. Çelikler Holding’e Afşin Elbistan Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Kahramanmaraş’taki modernizasyon projeleri için 1 milyar 445 milyon 315 bin TL teşvik veriliyor" diyerek kararı kınadı.

Santralin bacalarına filtre takmayan şirkete yaklaşık 1.5 milyar TL teşvik verilmesinin Kahramanmaraş halkına ve millete ‘ihanet’ olduğunu vurgulayan Öztunç, şöyle devam etti:

"Milyonlarca insanımız işsiz gezerken, esnaf kepenk Saray’da oturanlar sadece seyrediyor. Millete bir kuruşu çök görenler yandaşlarına milyarları akıtıyor. Bunu reddediyoruz. Millet aç geziyor, AK Parti yandaş firmalar daha çok kazansın diye teşvik üstüne teşvik veriyor. Ayıptır, günahtır. Bir kez daha söylüyorum. Bacalara filtre takılmadan bu firmaya verilecek her kuruş, millete ihanettir."

ANKAHABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.